Societarea Apa CTTA Alba implementeaza proiectul cu finantare europeana ce prevede reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si canalizare in judetul Alba, in perioada de programare 2014-2020. Investitiile vizate au o valoare cumulata de 518,85 milioane de lei (fara TVA), proiectul având drept scop imbunatatirea serviciilor publice asigurate populatiei din 16 unitati administrativ-teritoriale din judetul. Pentru asigurarea co-finantarii proiectului de extindere si modernizare a retelelor de apa si canalizare, operatorul regional are in vedere contractarea unei finantari rambursabile in valoare de 54,74 milioane de lei. Rambursarea imprumutului urmeaza a se realiza din fondurile proprii ale societatii Apa CTTA Alba, având in vedere rezultatele financiare ale acesteia, astfel nefiind implicatii asupra bugetului local.
In luna ianuarie 2018, autoritatile locale au lansat in licitatie publica contractul de servicii de asistenta tehnica pentru supervizarea lucrarilor incluse in POIM 2014-2020, in prezent ofertele depuse fiind in etapa de evaluare. Acest contract este cel de-al doilea publicat in SEAP, din cele 14 cate cuprinde proiectul, si va avea ca obiect de activitate asistenta tehnica acordata in faza de pre-constructie, constructie cat si in cea de post-constructie a tuturor contractelor de lucrari. Valoarea estimata a acestui contract este de 14,72 milioane de lei (fara TVA) si se va desfasura pe o perioada de 75 de luni de la data atribuirii.
Compania Apa Ctta SA Alba se afla in subordinea Consiliului Judetean Alba, actionariatul companiei fiind format din CJ Alba si consiliile locale a 11 municipii si orase din judet (Alba Iulia, Abrud, Aiud, Baia de Aries, Blaj, Campeni, Cugir, Teius, Zlatna, Ocna Mures si Sebes). Totodata, societatea are in componenta sapte sucursale fara personalitate juridica: Alba Iulia, Aiud, Apuseni (Campeni), Blaj, Cugir, Ocna Mures si Sebes.