RO EN
The cart is empty

HIDROCONSTRUCTIA: 22 milioane euro pentru extindere retea de apa Vrancea

Un nou contract de lucrari din cadrul proiectului ”Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare, judetul Vrancea” a fost semnat in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Vrancea si al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Vranceaqua, domnul Marian Oprisan, a directorului SC CUP SA Focsani, domnul Gheorghe Vasilescu si a domnului Eugen Popa, director SC Hidroconstructia SA Bucuresti, constructorul care va executa aceste lucrari.
Al noualea contract de lucrari din cadrul Vranceaqua - etapa 2, intitulat ” Infiintare sistem de alimentare cu apa si canalizare in Lepsa - Gresu, UAT Tulnici; Statie de epurare Gugesti; Infiintare sistem apa in Sihlea, UAT Sihlea si completare sursa in Soveja.”, va deservi o populatie de circa 38.000 de locuitori.
Valoarea contractului este de 103.104.217,21 lei (echivalentul a 21.706.150 euro), din care:
- 87.638.584,63 lei sunt asigurati din fonduri europene
- 13.403.548,24 lei din fonduri de la bugetul de stat
- 2.062.084,34 lei din fonduri de la bugetele locale ale Consiliului Judetean Vrancea si ale UAT-urilor
In cadrul acestui contract vor fi realizate mai multe lucrari, respectiv:
In Lepsa- Gresu va fi infiintata o captare de suprafata cu un dren de cca.1000 metri si o statie de pompare captare. De asemenea, se va infiinta o conducta de aductiune, in lungime de cca. 1.466 metri. La gospodaria de apa din Gresu se vor realiza statii de tratare a apei, inclusiv un pavilion de exploatare si un rezervor de inmagazinare cu o capacitate de 1.000 metri cubi.
Vor fi realizate lucrari si la retetele de distributie a apei si retele de canalizare in Lepsa si Gresu, si anume:
Va fi infiintata reteaua de distributie si bransamente, in lungime de cca. 12.118 metri, reteaua de canalizare menajera si racorduri, in lungime de cca.11.590 metri, statii de pompare apa uzata si conducte de refulare
Va fi infiintata si o statie de epurare in Lepsa care va deservi populatei echivalente de 6.100 locuitori.
In comuna Sihlea va fi infiintat un fron de captare alcatuit din 5 foraje noi si o conducta aductiune, in lungime de cca. 1.827 metri. La gospodaria de apa din Sihlea vor fi efectuate lucrari privind realizarea unei statii de pompare retea, realizarea unui rezervor de inmagazinare cu o capacitate de 600 metri cubi si realizarea unei statii de tratarea apei, inclusiv un pavilion de exploatare.
In Soveja vor fi efectuate lucrari de extindere a captarii de suprafata cu un dren in lungime de cca. 500 metri si se va realiza o statie de pompare captare. De asemenea, va fi infiintata o conducta de aductiune, in lungime de cca. 3.262 metri si vor fi infiintate bransamnete la reteaua existenta de alimentare cu apa.
In Gugesti se va realiza statia de epurare, unde se vor descarca apele uzate menajere colectate din UAT-urile Gugesti, Dumbraveni, Urechesti, Popesti, Bordesti, Tamboiesti, Slobozia-Bradului, Obrejita si Sihlea. Perioada de executie a lucrarilor este de 28 luni + 36 luni perioada de garantie.
”Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare, Judetul Vrancea - etapa a II-a” este un exemplu la nivel national, fiind primul proiect de acest gen implementat in Romania, finantat in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare.
Este un proiect de amploare, prin care un mare numar de vranceni vor beneficia de apa curenta si canalizare la standarde europene. Perioada de implementare a proiectului regional este de 4 ani, intre 2018 - 2022, iar valoarea totala a investitiei este de 941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro. 85% din aceasta suma este asigurata din fonduri europene, iar restul din subventii de la bugetul de stat si din contributii de la bugetul local.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter