RO EN
Košík je prázdný

RENANIA: Crestere de 16% a business-ului si profitului, la noua luni

Renania, unul dintre liderii pietei locale de echipamente pentru protectia muncii, a inregistrat o crestere cu 16% a cifrei de afaceri din primele noua luni ale anului in curs, pana la 16 milioane de euro, pentru intregul exercitiu financiar curent fiind estimat acelasi ritm ascendent. Totodata, in intervalul analizat, profitul companiei s-a majorat tot cu 16%. Renania are peste 10.000 de clienti si mai mult de 1.500 de produse in portofoliu, printre care se afla casti, manusi sau incaltaminte de protectie atat pentru lucratorii din constructii, cat si din alte industrii. Firma, infiintata in 1995 de oamenii de afaceri Orlando si Roland Szasz, din Targu Mures, a incheiat anul 2013 cu vanzari totale de 20 milioane de euro.
Interviu cu Florentina Taudor (38 de ani), directorul general al Renania. Managerul are o experienta de 10 ani in functii executive in cadrul unor companii financiare internationale si este director general al Renania din 2012.
 
- Ce estimari aveti privind evolutia business-ului in 2015?
- Estimam sa incheiem anul 2014 cu un record in ceea ce priveste cifra de afaceri. Aceste rezultate, obtinute intr-un climat economic destul de imprevizibil, ne ambitioneaza si ne pregatim pentru mentinerea unui trend de crestere si in 2015. Pe masura ce va trece timpul, se va justifica investitia in tehnologie. Vom avea indeajuns de multe informatii pe filiera comenzilor procesate si acces la date care ne permit sa facem predictii despre trendurile industriei si asteptarile partenerilor cu din ce in ce mai multa acuratete. In felul acesta, raportul dintre cerere si oferta va fi tot mai echilibrat, ceea ce ne va permite sa ne concentram pe inovatie si sa putem invoca apetitul intregii industrii pentru experiment, materiale si solutii de ultima generatie.
 
- Care este ponderea echipamentelor pentru constructii din totalul vanzarilor Renania?
- Oferim solutii pentru toate industriile, iar sectoarele auto, de petrol si gaz, domeniul alimentar si cel al bunurilor de consum cu miscare rapida (FMCG) reprezinta segmentele cu cele mai solide comenzi in portofoliul nostru. Zona de constructii este deservita prin intermediul partenerilor, respectiv al distribuitorilor de produse Renania. Decizia lucrarilor in aceasta industrie este mai mult locala decat nationala si, la acest nivel, colaboratorii nostri raspund mai rapid solicitarilor clientilor.
 
- Care sunt produsele cele mai solicitate de clienti?
- Imbracamintea si incaltamintea de protectie reprezinta categoriile cu ponderea cea mai mare in vanzari, insa o dinamica foarte buna de crestere o au echipamentele pentru lucrul la inaltime, ceea ce ne da incredere ca piata isi schimba perspectiva referitoare la zona de siguranta. «Safety» nu mai inseamna doar o linie de cheltuieli operationale (OPEX), ci si o zona de eficientizare si productivitate. De asemenea, tinem cont de oportunitatile pe care ni le creeaza clientii. Acestia solicita reducerea costurilor, dar nu in orice conditii: exigentele de calitate si eficientizare nu lipsesc. Nu mai este suficient pentru un client sa aiba alternativa unui produs ieftin, ci doreste sa fie de calitate superioara si implementat pe masura, fapt ce reprezinta o mare oportunitate pentru noi, ca furnizor ce oferim valoare adaugata sporita.
 
- Ce strategie de afaceri adoptati, avand in vedere mediul economic dificil?
- In 2014, in cadrul Renania am consolidat doua directii importante. In primul rand, am creat un spatiu util tuturor clientilor si partenerilor, prin descoperirea, prezentarea si analiza celor mai noi si mai interesante trenduri in domeniu, odata cu lansarea Renania Academy-Safety Forum. Ne-am concentrat pe educatie, informatie, profesionalizare si dialog intre liderii din sector, astfel incat toata industria, poate si sectoarele conexe, sa poata evolua in ritmul si directia potrivita, aliniate la viitor. In al doilea rand, ne-am focalizat atentia pe transformarea oportunitatilor oferite de tehnologie in instrumente practice de lucru, care ne permit sa fim mai performanti in activitate.
 
- Cand credeti ca se va relua trendul ascendent pe piata constructiilor?
- Industria constructiilor este influentata de strategia nationala de dezvoltare si depinde de fondurile alocate de la buget, de marja de profit a dezvoltatorilor, de numarul, calificarea si remuneratia celor care lucreaza in domeniu etc. Sunt foarte multe variabile care influenteaza directia generala de dezvoltare din domeniu. Cand toate acestea se vor alinia unor parametri stabili, trendul de crestere va fi simplu de reluat.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter