RO EN
Košík je prázdný

BAUMIT: Produse speciale pentru sustinerea ideii de sustenabilitate

Adrian Albulet, consilier pentru proiecte in cadrul Baumit Romania: "Unul din criteriile de baza in procesul de abordare a unei constructii noi sau existente, in conformitate cu prevederile standardului de case pasive, il constituie asa-numitul «factor 10», care indica faptul ca necesarul de energie pentru incalzire este redus de pana la 10 ori, ca urmare a unei retehnologizari a obiectivului, in ansamblul sau. Aceasta inseamna ca, intr-un imobil existent, de exemplu, al carui consum de energie pentru incalzire este de aproximativ 250 kWh/mp*an, ar trebui sa se obtina o valoare de 25 kWh/mp*an sau mai mica, dupa efectuarea unei modernizari. In cazul cladirilor vechi, renovarile generale au ca rezultat, de cele mai multe ori, obtinerea unei economii de energie de 20% - 30% in comparatie cu stadiul anterior, in timp ce reabilitarile de tip «factor 10» ar asigura o cota de pana la 90%. Desi unele principii de proiectare pentru casa pasiva nu sunt aplicabile asupra acestei categorii de constructii, potentialul de economisire a caldurii in cladirile de locuinte actuale este foarte ridicat. Una dintre principalele masuri necesare pentru atingerea unui standard de casa cu un consum redus de energie ar fi izolarea termica a peretilor exteriori, cu o grosime optima a termosistemului, in functie de valoarea coeficientului de transfer termic al anvelopantei U, care trebuie sa fie de 0,15 W/(mpK). In egala masura este importanta eliminarea oricaror punti termice, in principal a celor structurale, cum ar fi cele existente in placile de balcoane in consola. Montajul ferestrelor cu geam triplustratificat, izolarea termica a conductelor de apa calda, reglarea sau inlocuirea sistemului de incalzire si, eventual, instalarea optionala a surselor regenerabile de energie (colectori solari, centrale cu functionare pe baza de biomasa), pot contribui la obtinerea unor rezultate optime in ceea ce priveste rationalizarea consumului. Compania noastra s-a adaptat rapid trendului actual, lansand o noua tehnologie de montaj a placilor termoizolante din polistiren, respectiv diblurile de ancorare si lipire Baumit KlebeAnker, ce permit reducerea la maximum a puntilor termice in campul sistemelor termoizolante compozite de contact. Prin acest procedeu, elementele al caror taler are o forma speciala, se fixeaza direct pe suport, astfel incat nu mai este strapunsa termoizolatia. Noua tehnologie asigura importante beneficii utilizatorilor, precum si o reducere a costurilor".
 
***
Dupa cum se observa, la nivelul furnizorilor de sisteme exista o preocupare reala pentru promovarea materialelor care au capacitatea de a asigura obtinerea performantelor impuse de normele actuale, incluse in cadrul legislatiei europene. Este evident faptul ca tendinta actuala poate fi sustinuta doar de companiile de mari dimensiuni, ce au capacitatea de a sustine, din punct de vedere financiar, eforturile echipelor ce activeaza la nivelul departamentelor de cercetare-dezvoltare. Pe termen mediu si lung s-ar putea sa apara o multitudine de imbunatatiri ale standardelor actuale, ceea ce va genera o majorare a exigentelor in ceea ce priveste productia acelor solutii ce garanteaza indeplinirea conditiilor de dezvoltare durabila. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter