Interesul pentru sistemele de automatizare a fluxurilor de lucru in cadrul companiilor, indiferent de dimensiunea acestora, a crescut considerabil in ultimii ani, solutiile de tip ERP fiind adoptate la scara tot mai larga inclusiv de societatile din domeniul constructiilor. Pe langa directiile dictate de trendul in sine, managerii au inceput sa inteleaga utilitatea si beneficiile oferite de digitalizare si informatizare, potrivit Biancai Trif, coordonatorul de marketing si vanzari al companiei Soft Consulting, specializata in analiza de business si consultanta in implementarea si intretinerea de solutii informatice dedicate.
"Directia difera de la o companie la alta. In functie de organizarea interna, organizatiile adopta solutii de cloud sau internalizare a serviciilor IT. Important este, insa, ca managerii au inteles ca este necesara unificarea si centralizarea datelor, atat pentru operativitatea angajatilor si satisfactia clientilor, cat si pentru a lua decizii bune si in timp util in ritmul alert in care se misca piata, care este tot mai competitiva", a explicat Bianca Trif.
Soft Consulting are o experienta de doua decenii pe piata solutiilor IT de business din Romania, dar, potrivit datelor acesteia, numai ultimii zece ani au fost mai relevanti pentru implementarea solutiilor ERP. "Consideram ca este inca necesar ca managerii sa constientizeze ca implementarea unei solutii informatice integrate necesita timp si resurse umane care sa fie dedicate si implicate in acest proces, care nu este de scurta durata. Informatizarea trebuie sa includa toate departamentele si fluxurile unei companii. In opinia noastra, solutiile ERP au depasit notiunea de trend si au devenit o necesitate pentru fiecare companie, ceea ce inseamna ca este inevitabila o crestere semnificativa a interesului fata de acestea, in continuare. Insa aceasta crestere este cu siguranta direct proportionala cu sustinerea si stabilitatea economica oferte de conditiile de piata din Romania", precizeaza Bianca Trif.
Soft Consulting livreaza pe piata locala atat sisteme de informatizare hardware interna, cat si solutii in cloud, pe care le poate implementa in functie de cerere. Ca sisteme, solutia WME ERP este principalul produs din portofoliul companiei, o aplicatie flexibila in configurare,fiind potrivita atat in constructii si instalatii, cat si in cazul companiilor din productie, comert, distributie sau servicii. Printre utilizatorii de sisteme livrate de Soft Consulting, cu activitati in sectorul constructiilor, se afla MimoSRL sau grupul MicroMega, care au optat pentru aplicatia WinMentor ENTERPRISE ERP.
Crestere anuala de 15% a vanzarilor
In contextul favorabil al digitalizarii, Soft Consulting a raportat o crestere anuala de 15% a vanzarilor din ultimii ani. In perioada urmatoare, compania are in vedere extinderea pe piata locala, prin marirea echipei de consultanta si imbunatatirea interactiunii cu clientii prin implementarea de noi solutii digitale cu scopul de a eficientiza comunicarea si feedback-ul.
"Ca societate de consultanta si analiza de business, independenta de orice software, dorim sa oferim clientilor nostri cele mai bune solutii existente, indiferent care sunt acestea. De aceea, suntem permanent intr-o analiza a pietei si in cautare de noi colaborari pentru solutii care, evaluate prin prisma cerintelor utilizatorilor si a experientei noastre de peste 20 ani, sa ofere flexibilitate si scalabilitate cat mai crescuta. Avem deja noi colaborari in sectorul cloud pe care urmarim sa le dezvoltam in 2020", a mai spus Bianca Trif.
***
Activ din anul 1997, grupul Soft Consulting are, in prezent, sediul la Cluj-Napoca, centre de implementare la Cluj-Napoca si Arad, reprezentante zonale in Bucuresti, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Targu Mures, Sibiu, Ploiesti si Harghita, si colaboreaza cu alte societati si persoane fizice din alte zone ale tarii. Din anul 1999, compania a devenit distribuitor local al solutiei WinMENTOR, aplicatie aflata tot la inceput de drum.