RO EN
السلة فارغة

UNSAR: Incendiile raman principala amenintare majora pentru locuinte in 2021

In 2020, asiguratorii Membri UNSAR au platit despagubiri de peste 11 milioane lei pentru cele mai mari 50 de daune aferente asigurarilor de locuinte – in crestere fata de anul 2019 cu 16%. Riscul care a generat cele mai mari despagubiri a fost incendiul (peste 9,1 mil. lei, in crestere cu 11% fata de 2019), urmat de alunecarile de teren (peste 700.000 lei, in crestere cu 54%) si de inundatii (peste 580.000 lei, in crestere cu 13%) – conform unei analize realizate la nivelul asociatiei.
„Incendiile raman o amenintare importanta pentru locuintele noastre. Cu toate acestea, sunt si alte riscuri care genereaza daune importante si de care ar trebui sa fim constienti, cum ar fi inundatiile, furtul sau furtuna etc. Prin urmare, accesarea unei solutii pentru asigurarea locuintei si a bunurilor va face mereu diferenta in cazul unei situatii neprevazute”, a declarat Adrian MARIN, Presedinte, UNSAR.
Incendiul continua sa fie riscul cu o rata ridicata de incidenta, atat in cazul daunelor produse locuintelor, cat si in cazul proprietatilor / bunurilor detinute de companii. Prin urmare, UNSAR si ARTS – Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate vin in sprijinul celor care ar putea fi amenintati de incendiu cu informatii utile care ii pot ajuta. Mai multe detalii sunt disponibile in Ghidul informativ dedicat acestui risc.
„Romania este o tara expusa multor riscuri. Din pacate, de multe ori ne amintim de acest lucru doar atunci cand au loc catastrofe naturale si cand constatam ca multe locuinte nu sunt asigurate. Prin lipsa unei asigurari de locuinta, romanii continua sa fie vulnerabili in calea acestor fenomene catastrofale”, a completat Presedintele UNSAR.
„Lumea trebuie sa stie ca siguranta si securitatea nu tin de noroc. Ele reprezinta efortul comun de cunoastere, analiza, pregatire, supraveghere si vigilenta. Acest efort comun necesita conlucrarea puternica si fiabila a tuturor componentelor sistemelor de securitate la incendiu, de siguranta a vietii si a bunurilor. Tehnologia contribuie la reducerea riscurilor, dar vulnerabilitatea uneia sau a mai multor componente creeaza conditii care pot mari riscurile. Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate (ARTS), asociatie de utilitate publica, recomanda consultarea specialistilor in alegerea celor mai potrivite solutii privind securitatea la incendiu in scopul protejarii vietii si a bunurilor”, a declarat Liviu MATEESCU, Presedinte ARTS.
In Romania, riscurile catastrofale (cutremur, inundatii si alunecari de teren) pot fi acoperite prin polita obligatorie de asigurare (PAD) pana la limita de 20.000 EUR / 10.000 EUR, in functie de tipul constructiei. Valorile ce depasesc aceste praguri pot fi preluate printr-o asigurare facultativa. Aceasta acopera, in plus, riscuri cum ar fi incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul, la sume asigurate care corespund valorii reale a locuintei.
Mai mult: o protectie suplimentara poate fi obtinuta prin atasarea unor clauze speciale la politele facultative. Astfel de clauze pot fi asigurarea instalatiilor interioare ale cladirii, aparatelor electrice / electronice, bunurilor casabile, dar si raspunderea civila fata de terte persoane (spre exemplu, pentru pagubele pe care puteti sa le provocati vecinilor).

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter