Robert Bosch SRL, subsidiara grupului german Robert Bosch, a inregistrat, in 2019, o crestere procentuala de doua cifre in cadrul diviziei sale de scule electrice, pe segmentele de scule profesionale si aparate de masura, care au obtinut o cota de piata importanta. Totodata, anul trecut a fost lansat in Romania sistemul X-LOCK, o inovatie mondiala a Bosch Power Tools. Evolutia favorabila a business-ului a continuat si in primul semestru al acestui an, cand divizia Bosch Scule electrice a inregistrat vanzari in crestere atat pentru gamele de scule profesionale de impact si de prelucrare a lemnului, cat si pentru produsele de ingrijire si amenajare a gradinii. Pe plan international, Bosch Power Tools a inregistrat o crestere de 3% a vanzarilor din 2019, pana la 4,8 miliarde euro, in cele peste 180 de tari in care este activa, circa 85% din venituri fiind realizate in afara Germaniei. O evolutie semnificativa a fost raportata pe segmentul de accesorii si aparate de masura, potrivit datelor companiei. Bosch Power Tools comercializeaza pe piata globala scule electrice profesionale, respectiv pentru casa si gradina, aparate de masura si o gama larga de accesorii.
Interviu cu Ionut Murgu (42 de ani), Director Divizie Scule Electrice, in cadrul Robert Bosch SRL, manager cu o experienta profesionala de peste 20 de ani in domeniul vanzarilor, respectiv peste 15 ani in cadrul Grupului Bosch in Romania.
- Cum credeti ca va evolua piata de scule electrice pentru constructii in perioada urmatoare (2020-2024)?
- In lipsa unor cercetari de piata realizate de catre o organizatie specializata, este dificil de estimat valoarea pietei de scule electrice pentru constructii in 2019, precum si evolutia acesteia pana in 2024. Marja de eroare este mare, mai ales in conditiile in care segmentul DIY reprezinta circa 50% din totalul estimat al pietei, iar marcile proprii ale marilor retaileri au o pondere semnificativa din vanzarile acestora. Conform estimarilor noastre, evolutia pietei de scule electrice pentru constructii in 2019 a fost una de usoara crestere fata de 2018, fiind vizibila o scadere a ritmului de crestere a pietei in comparatie cu valorile ridicate inregistrate in anii anteriori.
In ceea ce priveste evolutia pietei din perspectiva preferintelor utilizatorilor, putem observa o tendinta evidenta de crestere a interesului acestora pentru segmentul sculelor electrice cu acumulator, vizibila atat in categoria produselor profesionale, cat si a celor pentru casa si gradina. Ne asteptam ca, in anii urmatori, tot mai multi utilizatori sa opteze pentru numeroasele avantaje oferite de sculele electrice cu acumulator.
- Ce efecte a avut pandemia de Covid-19 asupra acestui sector de activitate?
- In perioada starii de urgenta, respectiv incepand de la finalul lunii martie pana la jumatatea lunii mai, s-au inregistrat scaderi semnificative ale consumului de scule electrice. Insa, contrar asteptarilor, au fost si efecte pozitive, deoarece incepand din luna mai a urmat o perioada de crestere a cererii pe toate segmentele de produse, vizibila in special pe canalele de vanzari DIY si online.
Cresterea cererii pe segmentul sculelor electrice si accesoriilor profesionale a putut fi corelata cu necesitatea continuarii sau finalizarii proiectelor de constructii planificate pentru 2020.
De asemenea, lucrul de acasa a...
Articolul complet este disponibil numai abonaților.
Va rugam sa optați pentru AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI
Va multumim!
ABONARE (click aici): PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88