RO EN
Coșul este gol

WINTECH PVC: Produs nou inclus in portofoliu

Marcata, anul trecut, de o recesiune profunda, piata tamplariei din PVC si cea a sistemelor de profile au ajuns, potrivit datelor statistice disponibile, la nivelul consemnat in anul 2006. Conform estimarii specialistilor bransei, nivelul valoric din 2009 al intregului sector autohton de ferestre este cuprins intre 400 de milioane de euro si 700 de milioane de euro, ceea ce indica o scadere de 40%-70% fata de 2008. In acest context, firmele de profil au trebuit sa se adapteze cat mai repede pentru a se mentine pe piata.

Florin Mihaila, director al Wintech PVC:
"Din cauza reducerii drastice a comenzilor si dificultatilor financiare intampinate de companiile din bransa, piata de profil a scazut considerabil in 2009 si consideram ca anul acesta vor continua tendintele specifice unui declin. Estimam ca, pentru zonele urbane, ponderea lucrarilor va fi reprezentata de proiectele destinate reabilitarii termice si va creste cuantumul comenzilor individuale provenite din zonele rurale, unde gradul de penetrare a tamplariei termoizolante este, inca, destul de redus. In conditiile date, evident ca s-a constatat o scadere a cifrei de afaceri Wintech PVC, dar, datorita extinderii zonelor de distributie, adaptarii preturilor si suportului financiar oferit partenerilor, diminuarea a fost sub nivelul general al pietei, ceea ce a dus la cresterea cotei produselor noastre. Avand in vedere necesitatea sustinerii producatorilor de ferestre, am inclus in portofoliu un nou profil cu 4 camere de izolare, panouri sandwich, precum si un sistem inovator de feronerie, marca Accado, promovat de furnizorul nostru de profile. In aceste conditii, reusim sa punem la dispozitia fabricantilor aproape tot ceea ce este necesar pentru realizarea unui ansamblu de tamplarie. In ceea ce priveste armatura compozita CRP, aceasta va fi disponibila in varianta coextrudata, ceea ce va duce la o economie semnificativa de manopera si costuri aferente, permitand o optimizare superioara a productiei. In continuare, ne propunem sustinerea clientilor implicati in proiecte de reabilitare termica, lucru care, in opinia noastra, va deveni esential in 2010, avand in vedere lipsa de capitalizare si expunerea financiara mare a companiilor locale. Din acest motiv, estimam o concentrare a pietei, care, in prezent, este foarte dispersata din punct de vedere al numarului de furnizori, urmand ca - in scurt timp - aceasta ramura sa fie dominata de cateva companii mari, ce respecta normele de calitate impuse de cerintele UE. Produsele noastre sunt agrementate CE in Polonia si Cehia, in 2010 intentionand sa obtinem certificarea inclusiv in Romania, dupa clarificarea lacunelor metodologice si procedurale existente in prezent".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter