RO EN
Coșul este gol

TERAPLAST: Evolutie optima a afacerilor raportata pentru trimestrul intai

Afacerile companiei Teraplast SA - Bistrita, important furnizor national de solutii si sisteme in domeniul constructiilor si instalatiilor, s-au majorat cu 5% in primele trei luni ale anului in curs in comparatie cu intervalul similar al anului trecut, pana la 39,48 milioane de lei. Totodata, pierderile din perioada de raportare s-au diminuat cu aproape doua milioane de lei, respectiv de la 2,65 milioane de lei in ianuarie-martie 2012, la 0,66 milioane de lei in trimestrul intai al acestui an. "Evolutia companiei a fost influentata de sezonul rece prelungit si de presiunea concurentiala, pe fondul volumelor scazute de livrari. Cu toate ca nu am atins nivelul bugetat, vanzarile s-au inscris pe un trend crescator. Cea mai importanta realizare este, insa, reprezentata de imbunatatirea indicatorilor de profitabilitate. In perioada urmatoare ne propunem sa mentinem ritmul de crestere, prin implementarea unui control riguros al costurilor si a unei politici conservatoare de creditare a partenerilor. Mai mult, masurile de restructurare operationala si financiara, precum si accesarea unor noi piete vor contribui semnificativ la evolutia viitoare a afacerilor", a declarat Traian Simion, directorul general al Teraplast SA.
Potrivit informatiilor furnizate de producator, principalele materii prime utilizate in fabricatie (PVC, PE, PP) vor inregistra o evolutie similara celei din anul precedent. In lipsa unor evenimente extraordinare pe piata petrolului, trendurile vor fi determinate de cererea din piata. "Fara a influenta trendul anual pe care il estimam, in trimestrul al doilea se va inregistra o situatie atipica, de scadere a cotatiei materiilor prime. Cu toate acestea, producatorii vor avea probleme de disponibilitate a acestora, ceea ce va determina revenirea preturilor pe un trend crescator spre jumatatea anului", se arata in raportul financiar trimestrial al Teraplast. Informatii suplimentare, la www.teraplast.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter