RO EN
Coșul este gol

SAINT-GOBAIN isi vinde participatia in cadrul Sika pentru 2,56 miliarde CHF

Grupul francez Saint-Gobain, lider pe piata globala a materialelor de constructii, anunta vanzarea participatiei de 10,75% detinute in cadrul companiei elvetiene Sika prin subsidiara Schenker-Winkler Holding AG (15,2 milioane de actiuni), pentru suma de 2,56 miliarde de franci elvetieni (CHF).
Din luna mai 2018, de cand Saint-Gobain a preluat participatia de 10,75% din actiunile Sika, grupul francez a generat castiguri brute de 1,54 miliarde euro.
"Actiunile Sika au reprezentat investitii extraordinare pentru Saint-Gobain in ultimii doi ani. Am incheiat tranzactia de vanzare la un pret de 2,56 miliarde CHF, echivalentul a 2,41 miliarde euro, comparativ cu pretul de achizitie de 933 milioane de euro pe care l-am platit in mai 2018. Este un rezultat foarte bun pentru grup si beneficiile financiare vor fi deosebit de importante pentru consolidarea balantei de lichiditati a companiei, intr-un context de piata care se mentine incert", a declarat Pierre-André de Chalendar, presedinte si CEO al grupului Saint-Gobain.
Grupul francez a fost asistat in aceasta tranzactie de consultantii fiscali de la Citigroup si Lazard.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter