CEMACON a incheiat cu succes implementarea proiectului „CEMACON Green Energy Farm”, in valoare totala de 1.052.857 Euro, din care asistenta financiara nerambursabila a fost de 472.999 Euro. Proiectul, cofinantat in cadrul “Programului pentru energie in Romania”, prin Innovation Norway in calitate de operator de program, s-a derulat pe o perioada de 14 luni.
In urma implementarii proiectului a fost construita o centrala electrica fotovoltaica cu o putere instalata de peste 1MWh, prin montarea, pe acoperisul fabricii, a unui sistem de 2.176 module fotovoltaice cu tehnologie monocristalina.
Estimarile companiei care a implementat proiectul prevad o reducere a emisiilor cu 299 tone CO2/an si o optimizare a costurilor cu energia electrica in valoare de 82960 euro/an.
Energia produsa disponibila pentru consum este in medie de 976 MWh/an, acoperind astfel, impreuna cu centrala de cogenerare, cea mai mare parte a necesarului de energie electrica de la parcul industrial Recea.
”Preocuparea noastra pentru energie verde, protectia mediului si independenta energetica a atins o noua borna importanta.
Centrala de cogenerare implementata acum doi ani impreuna cu parcul fotovoltaic finalizat in aceasta luna asigura aproape integral consumul de energie electrica pe platfoma industriala CEMACON din Recea, in timp ce estimarile furnizorilor indica si o reducere a amprentei de carbon cu aprox. 3000 tone CO2/an, echivalentul emisiilor anuale a 1000 de case.
Strategia noastra de dezvoltare durabila este fundamentata pe obiective strategice care prevad ca aceasta companie sa devina un pilon tot mai important in sectorul de productie al economiei acestei tari. Odata cu dezvoltarea intr-un grup industrial de materiale de constructii, responsabilitatea fata de mediu si de societate creste proportional. Asadar, ne-am propus ca, pana in 2030, toate fabricile CEMACON sa isi acopere consumul de energie electrica din surse alternative”, a declarat Daniel Sologon, CEO CEMACON.