RO EN
Coșul este gol

SIKA: Majorare de pana la 15% a preturilor materialelor

Conducerea companiei Sika Romania, unul dintre cei mai importanti furnizori de materiale chimice pentru constructii, a anuntat majorarea preturilor materialelor comercializate cu 10%-15%, ca urmare a aprecierii francului elvetian in raport cu moneda nationala si a scumpirii principalelor materii prime. Oficialii subsidiarei locale a grupului elvetian Sika au precizat ca noile liste de preturi vor fi practicate de la inceputul lunii septembrie pentru produsele din gamele de aditivi, pardoseli, sigilari, lipiri si sisteme de acoperisuri, atat pentru retail cat si pentru industrie. „Evolutia ascendenta consemnata inca de la inceputul lui 2010 a preturilor materiilor prime, combustibililor si, implicit, a costurilor de transport pe pietele internationale reprezinta factorul care a determinat majoritatea companiilor de constructii sa recurga la o crestere a preturilor produselor fabricate si comercializate. Toate subsidiarele grupului au luat decizia majorarii preturilor cu aproximativ aceleasi marje", a declarat Ileana Nicolae, director general al Sika Romania. Dupa ce cotatiile principalelor materii prime au sporit cu pana la 60% in primele sase luni din 2011 fata de nivelul din 2010, pana la sfarsitul anului in curs sunt asteptate noi scumpiri. Cresterea preturilor este, insa, usor resimtita de constructori, deoarece este compensata de rentabilitatea produselor, care contribuie la reducerea costurilor finale in cazul unui proiect si la obtinerea unui consum redus de energie pe termen lung. "Ponderea materialelor de constructii din portofoliul Sika in valoarea totala a unui proiect este cuprinsa intre 1% si 3%. Astfel, majorarea preturilor va fi foarte putin resimtita de catre dezvoltatorii de proiecte. Spre exemplu, utilizarea aditivilor Sika pentru productia de betoane determina diminuarea costurilor prin scaderea consumului de ciment, apa, energie si prin reducerea uzurii echipamentelor folosite", a precizat Ileana Nicolae.
Sika Romania a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 15,4 milioane de euro, iar pentru anul in curs mizeaza pe un avans de 10% al acesteia, pana la 17 milioane de euro.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter