RO EN
Coșul este gol

KNAUF AMF: Trend usor ascendent pe piata interna de plafoane casetate

 
Traian Vujdea (50 de ani)
Functia / Firma: Director tehnic, Knauf AMF - reprezentanta din Romania;
Experienta profesionala: 12 ani in domeniul sistemelor de plafoane suspendate - casetate.
 
Compania Knauf AMF - Romania estimeaza pana la sfarsitul acestui an o crestere de aproximativ 15% a vanzarilor, in raport cu anul 2010, dupa ce, pentru primul semestru a.c., conducerea firmei a anuntat o majorare de 10%-12% a acestora comparativ cu perioada similara a anului trecut. Societatea este subsidiara grupului german Knauf AMF GmbH & Co KG, unul dintre principalii producatori mondiali de sisteme de plafoane functionale suspendate, castetate. Holdingul detine unitatea de productie amplasata in rezervatia naturala "Padurea Bavareza”, de unde se importa materiale si in tara noastra. Fabrica este una dintre cele mai moderne la nivel mondial si are o capacitate de productie de peste 60 milioane mp/an.
 
- Care sunt perspectivele pentru dezvoltarea pietei de plafoane casetate?
- Acest domeniu de activitate s-a situat pe un trend usor ascendent in primul semestru a.c., in raport cu intervalul similar din 2010 si speram ca tendinta respectiva sa se mentina pana la finele anului in curs. Sistemele de plafoane casetate pot fi utilizate pentru o diversitate de proiecte, oferind mai multe functiuni speciale, atat din punct de vedere estetic, acustic, al protectiei igienice cat si al protectiei la foc. Fiind consumabile, materialele pot fi inlocuite in orice moment, functie de situatie si cerinte. Perspectivele de pe piata de profil sunt pozitive, avand in vedere faptul ca acesta este un domeniu relativ nou in Romania.
- Ce a determinat reticenta utilizatorilor fata de aceste sisteme?
- Beneficiarii au inceput sa devina tot mai informati in sensul utilizarii sistemelor de plafoane suspendate, casetate. Mai exista, inca, arhitecti care sunt reticenti fata de aceste produse, deoarece considera ca integrarea plafoanelor casetate in proiecte le limiteaza optiunile. De asemenea, exista furnizori care au adus pe piata sortimentele cele mai ieftine, pe o paleta redusa de dimensiuni de placa si de finisaje, acestea fiind respinse pe buna dreptate de catre specialisti, deoarece sunt preferate, in majoritatea cazurilor, sistemele de plafoane cu structura metalica ascunsa. Tot din aceasta cauza, a aparut la un moment dat un normativ prin care se interzicea utilizarea sistemelor de plafoane suspendate in spitale (practic, conform exprimarilor date, inclusiv a celor de gips-carton), in conditiile in care furnizorii specializati livreaza in mod curent sisteme de plafoane casetate speciale pentru cele mai mari unitati sanitare din Europa.
- Precizati valoarea domeniului specific din Romania.
- Piata de plafoane functionale suspendate, casetate a scazut in ultimii doi ani fata de nivelul anterior recesiunii, ca urmare a reducerii numarului de proiecte noi de constructii. In prezent, consider ca nivelul pietei de plafoane casetate se situeaza la maximum 1,5 milioane mp/ an, compania noastra avand o cota de aproximativ 35%.
- Care au fost cele mai noi produse importate in Romania?
- Am introdus pe piata din Romania o serie de placi noi cu proprietati acustice deosebite din gama "Acoustic Range", iar din primul trimestru al acestui an, am inceput sa importam noul sortiment de profile AMF Ventatec, ce reprezinta un sistem modular cu un profil principal universal, ce are variante de imbinare tip «Click-in» si «Hook-in». Profilele sunt fabricate din otel galvanizat si se monteaza usor si rapid, datorita unui clips revolutionar realizat din inox. Prin furnizarea propriilor profile Ventatec, dorim sa promovam si sa livram intregul ansamblu de plafon ca pe un sistem complet, ce ofera o siguranta la montaj si in exploatare.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter