RO EN
Coșul este gol

ITAL-KOL: Continuare a contractiei pietei de adezivi pentru placi ceramice

Raspunzand unor intrebari referitoare la piata autohtona de adezivi pentru placi ceramice, sape si gleturi, Dan Mihalache, directorul general al companiei Ital-Kol a confirmat trendul descendent inregistrat de segment in 2010. Contractia sectorului de mortare urcate a fost evaluata la circa 15%-20% fata de nivelul din 2009, in timp ce afacerile firmei s-au diminuat cu un volum similar. Pentru anul in curs, managerul Ital-Kol estimeaza o revenire a cererii, obiectivul stabilit pentru societate fiind o crestere de pana la 30% a veniturilor.
 
Dan Mihalache, director general al firmei Ital-Kol: "In 2010 cererea de adezivi pentru placi ceramice, sape si gleturi a urmat tendinta de scadere manifestata in 2009, in timp ce livrarile de adezivi pentru termosistem s-au mentinut fata de nivelul anului anterior. In ansamblu, apreciem ca piata de mortare uscate din 2010 s-a redus cantitativ cu 15%, iar valoric cu peste 20%. In acest context, anul trecut Ital-Kol a consemnat o scadere de 20% a volumului livrarilor fata de 2009. Cel mai solicitat produs din portofoliu a ramas marca Poli-Fix, adeziv si masa de spaclu utilizat pentru fixarea placilor de polistiren expandat. Din aceeasi gama fac parte Poli-Fix VB 100 - adeziv pentru fixarea placilor de vata minerala bazaltica si Poli-Fix OSB 3 - pentru fixarea polistirenului sau vatei minerale bazaltice pe suport OSB. Ca zona de livrare, cele mai mari comenzi au venit din zona Capitalei. Anul 2010 ne-a aratat ca nivelul cererii traditionale s-a diminuat foarte mult din cauza situatiei economice actuale si ne-a ajutat sa identificam noi segmente de clienti. Strategia companiei pentru anul in curs prevede o diversificare a gamei de produse, menita sa raspunda acestei modificari a cererii sesizata pe piata. Astfel, pentru 2011 estimam realizarea unei cifre de afaceri de 7 milioane de euro, respectiv o crestere de peste 27% de la valoarea de 5,5 milioane de euro raportata in 2010".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter