RO EN
Coșul este gol

CARRARA: Noi tendinte pe piata locala de amenajari interioare

Piata autohtona de amenajari interioare se modifica in mod constant, in 2016 urmand a castiga teren materialele cu aspect cat mai natural, ceea ce ar putea determina o crestere semnificativa a vanzarilor de piatra naturala, in special de travertin si marmura, potrivit estimarilor Cristinei Litoiu, reprezentant al departamentului de marketing din cadrul Carrara Design Mar. Compania, cu sediul si un showroom in Popesti-Leordeni, este specializata in productia si comercializarea decoratiunilor realizate din piatra naturala (marmura, granit, travertin, onix, cuartit), avand afaceri anuale de circa 800.000 de euro. "Piatra naturala, in special travertinul si marmura, vor fi materialele «vedeta» ale acestui an, fiind preferate in nuante relaxate si calde. In ceea ce priveste pardoselile industriale, in 2016 se vor purta tonurile inchise si texturile vibrante", a declarat Cristina Litoiu.
Reprezentanta Carrara Design a mai remarcat tendinta tot mai evidenta a populatiei pentru utilizarea de materiale de amenajare noi si speciale, care sa inlocuiasca produsele si culorile traditionale utilizate. "Cererea se orienteaza catre o «noutate compatibila cu nevoia». De exemplu, anul trecut, pe piata sistemelor de pardoseli se solicitau cu preponderenta pardoselile industriale si cele decorative, in detrimentul celor clasice (din PVC, parchet sau placi ceramice). Romanii incearca sa se alinieze la trendurile europene in ceea ce priveste pardoselile alternative, cautand, deopotriva, unicitatea unui design personalizat si diferentiat, dar si functionalitatea si modernismul spatiilor interioare", a precizat Cristina Litoiu.
Pentru anul in curs, conducerea companiei si-a propus sa deschida un nou showroom de tip "concept store", unde se vor putea gasi atat produse, idei, cat si servicii complete de amenajare. "Anul 2016 a inceput deja cu succes din punct de vedere al dezvoltarii productiei, la inceputul anului finalizand investitia in majorarea spatiului de productie, de la 250 mp la 600 mp. Totodata, pentru anul in curs ne-am propus inclusiv majorarea cifrei de afaceri", a mai spus reprezentanta companiei.
In 2015, doua proiecte importante realizate cu materiale livrate de producator au vizat amenajarea pardoselilor pentru ansamblurile rezidentiale Gama Invest si Sun Flower, din Bucuresti.
***
Infiintata in anul 1994, grupul Carrara Marmura si Granit produce si comercializeaza elemente de amenajare realizate din piatra naturala si materiale compozite, fiind specializat in principal in debitarea, prelucrarea si slefuirea marmurei, granitului si cuartului compozit. Compania detine doua hale de productie in incinta Viscofil Center din Popesti-Leordeni si un birou in zona Dorobantilor, din Bucuresti.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter