RO EN
Coșul este gol

NANOCHEM: Pretul rasinilor sintetice ar putea sa scada in 2016

Reducerea cotatiei petrolului ar putea determina o scadere a pretului (in cel mai bun caz) sau, intr-un scenariu mai realist, o mentinere a preturilor - rasinilor utilizate la realizarea pardoselilor pe baza de rasini sintetice, ceea ce ar avantaja producatorii specializati, potrivit estimarilor Ralucai Stoica, directorul de vanzari al companiei Nanochem, societate activa de peste un deceniu pe piata de acoperiri profesionale de protectie (rasini epoxidice, poliuretanice, spuma poliuretanica, materiale de izolatii) si pardoseli industriale. "Fluctuatia preturilor din 2015 a fost determinata, in principal, de aprecierea dolarului, ceea ce a dus la o crestere a preturilor produselor. Avand in vedere, insa, reducerea cotatiei petrolului, devine posibila si scaderea pretului rasinilor, ceea ce ar putea compensa aprecierea prognozata si pentru anul 2016 a dolarului, in contextul in care se estimeaza o paritate de 0,9 USD pentru un euro", a explicat Raluca Stoica.
In 2015, piata pardoselilor pe baza de rasini sintetice s-a inscris pe un trend ascendent fata de nivelul din 2014, ca urmare a tendintei din industrie de a se inlocui pardoselile traditionale cu cele pe baza de rasini sintetice. Totodata, acest tip de pardoseli a inceput sa fie utilizat inclusiv ca decoratiune. "Tendintele sunt de crestere a cererii pentru pardoseli pe baza de rasini sintetice modele tip 3D sau cu diverse insertii. Pe segmentul industrial, am inregistrat o dezvoltare a cererii pentru pardoselile poliuretanice superioare din punct de vedere calitativ", a mai spus Raluca Stoica.
In acest context, vanzarile Nanochem s-au inscris pe un trend ascendent in 2015, o noua evolutie a afacerilor fiind prognozata si pentru anul in curs. Potrivit celor mai recente date disponibile, rulajul companiei a depasit pragul de 10 milioane de lei, in 2014. Printre obiectivele stabilite pentru 2016 de conducerea firmei se afla extinderea activitatii prin dezvoltarea de produse noi si competitive.
***
Pardoselile epoxidice (poliuretanice) sunt sisteme moderne, potrivite oricarui tip de spatiu, datorita proprietatilor speciale care le diferentiaza de alte solutii de amenajare. Realizate din rasina epoxidica sau poliuretanica, sistemele sunt recunoscute a fi deosebit de rezistente, chiar si in zone cu trafic greu, fiind utilizate preponderent la proiecte industriale, parcari si garaje.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter