RO EN
Coșul este gol

ADEPLAST si-a propus o crestere de 20% in 2015

Dupa cresterea de 25% raportata pentru primele noua luni ale anului in curs, pana la 241 milioane de lei (53 milioane de euro) - ritm de evolutie estimat a se mentine pana la finele lui 2014 - conducerea producatorului de materiale pentru finisaje Adeplast si-a propus o majorare cu peste 20% a cifrei de afaceri pentru 2015. Sunt luate in calcul evolutii semnificative in cadrul tuturor celor trei divizii de activitate: polistiren, mortare si vopsele. Managerul Adeplast este de parere ca evolutia va fi favorizata de o crestere la nivelul intregii piete de constructii. "Piata materialelor de constructii a fost extrem de sinuoasa in 2014 si este aproape sigur ca nu vom avea o evolutie fata de anul precedent, in special din cauza lipsei investitiilor publice. Pentru 2015 avem asteptari pozitive. Este obligatoriu ca autoritatile sa porneasca programe de reabilitare termica pentru ca Romania sa poata ramane in parametri normali din punct de vedere al asa numitei Directive europene 20-20-20. De asemenea, suntem increzatori ca si in 2015 vom putea observa o usoara crestere a calitatii materialelor de constructii folosite la lucrarile de termoizolatii, bineinteles cu ajutorul autoritatilor, care trebuie sa fie extrem de vigilente si drastice in aceste privinte. Speram ca normativele in vigoare, polistiren EPS 80 pentru fatada, sa fie respectate de toata lumea, iar cei care ocolesc legea sa fie pedepsiti in consecinta", a declarat Marcel Barbut, CEO al Adeplast. Proprietarul companiei este de parere ca reluarea la parametri optimi a activitatii din sectorul constructiilor va avea loc de indata ce vor fi demarate investitiile publice.
Adeplast detine, la nivel national, trei platforme industriale situate in Oradea, Ploiesti si Roman. In 2013, societatea a realizat o cifra de afaceri totala de 253,4 milioane de lei (circa 58 milioane de euro).
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter