RO EN
Coșul este gol

ADEPLAST investeste 20 milioane de euro intr-o fabrica de vata bazaltica

Producatorul de materiale de constructii Adeplast isi mentine planurile de edificare a unei fabrici de vata bazaltica pe platforma industriala pe care o detine la Ploiesti, in urmatorii doi ani. Investitia este evaluata de conducerea firmei la circa 20 milioane de euro, lucrarile propriu-zise urmand a fi incepute imediat ce fondurile necesare vor fi disponibile. "Pentru desfasurarea programului investitional am prevazut un aport propriu de 5,2 milioane de euro. La acesta se va adauga un credit BCR in valoare de 7,1 milioane euro, deja aprobat. Restul de bani ar trebui sa vina din ajutorul de stat solicitat, in valoare de 7,3 milioane de euro, reprezentand 50% din cheltuielile eligibile ale proiectului. Aplicatia privind ajutorul de stat se afla acum in analiza la autoritatile abilitate", a declarat Marcel Barbut, CEO al Adeplast. Noua fabrica ar putea deveni operationala in circa doi ani si in cadrul acesteia vor lucra 115 angajati.
 
Vanzarile din primele zece luni au depasit 50 milioane de euro
Pentru perioada ianuarie-octombrie 2013, Adeplast a raportat o cifra de afaceri totala de 50 milioane de euro (228,42 milioane de lei), in crestere cu 23% fata de nivelul aceleiasi perioade din 2012. In luna octombrie a.c., Adeplast si-a majorat capitalul social de la 3,3 milioane de lei la 30 milioane de lei, avand ca sursa profiturile nerepartizate din anii trecuti. Fata de luna octombrie din 2012, in perioada corespunzatoare din 2013 compania a inregistrat o majorare de 39% si s-a mentinut in cresterea prognozata la inceputul anului. "Am reusit sa ne dezvoltam cum am sperat intr-un an cu multe momente dificile. O parte din fabricile noastre nu au lucrat, insa, la capacitate maxima in 2013, pentru ca le-am deschis abia la jumatatea anului. Aceasta inseamna ca evolutia din anul in curs reprezinta o premisa pozitiva pentru ce vom face in 2014", a precizat Marcel Barbut. Cresterea din primele zece luni ale anului a fost sustinuta de toate cele trei divizii. Astfel, vanzarile de vopsele au inregistrat un salt de peste 150%, generat atat de achizitia Dufa, cat si de livrarile materialelor realizate cu ingredientul PorusX. In ceea ce priveste afacerile cu polistiren, Adeplast a importat, in semestrul intai, 20% din cantitatea de stiren adusa in Romania, ceea ce inseamna o dublare cantitativa fata de anul trecut. Potrivit datelor companiei, vanzarile de polistiren realizate in intervalul ianuarie-octombrie 2013 s-au dublat fata de aceeasi perioada din 2012. Totodata, divizia de mortare uscate a raportat o crestere de 15%, in acelasi interval.
***
In ultimii doi ani, Adeplast a realizat investitii de circa 23 milioane de euro in extinderea capacitatilor de productie, avand, in prezent, trei platforme industriale (la Ploiesti, Oradea si Roman), unde realizeaza polistiren expandat, adezivi si vopsele. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter