RO EN
Coșul este gol

ADEPLAST a preluat operatiunile din Romania si Bulgaria ale Düfa

Producatorul de materiale de constructii Adeplast SA a achizitionat, recent, licenta de fabricatie a marcii de lacuri si vopsele Düfa, de la grupul german Meffert AG, societatea autohtona urmand a gestiona operatiunile din Romania si Bulgaria ale acestuia. "Düfa nu a putut face fata competitiei de pe piata, in urma negocierilor ajungand la o intelegere pentru cinci ani cu grupul german, perioada in care fiecare dintre parti se poate retrage din parteneriat. Contractul semnat este, insa, definitiv", a declarat Marcel Barbut, CEO al Adeplast. Productia Düfa a fost, astfel, transferata in fabricile Adeplast, in prima faza la unitatea din Oradea, dupa care va fi extinsa in vara acestui an si la Ploiesti, unde va fi definitivata cea mai noua investitie a companiei, realizata in urma unei investitii de 3 milioane de euro. "In prima etapa a parteneriatului cu grupul german, produsele Düfa vor fi importate din Germania, de la fabricile grupului Meffert, in timp ce Adeplast va produce pentru holding, sub marca privata, mortare, adezivi si polistiren pentru pietele din Germania, Ungaria si Ucraina. Divizia de vopsele din cadrul Adeplast va functiona prin intermediul a doua departamente diferite de vanzari, cate unul pentru fiecare marca de vopsele si, in mai putin de trei ani, ne propunem sa devenim unul dintre cei mai importanti competitori de pe aceasta piata", a declarat Bogdan Pirvu, director al diviziei de vopsele din cadrul Adeplast. In urma tranzactiei, al carei cost nu a fost facut public de reprezentantii celor doua companii, firma Düfa Tec isi va inchide definitiv operatiunile pe piata locala.
***
Adeplast a inregistrat, anul trecut, vanzari de vopsele si tencuieli decorative in valoare de 1,7 milioane de euro, pentru 2013 fiind vizata dublarea acestora. Obiectivul este tangibil, avand in vedere faptul ca Düfa a livrat pe piata autohtona produse de 1,9 milioane de euro. In vara anului in curs va deveni operationala fabrica de vopsele de la Ploiesti, care va putea produce 20.000 de tone anual, pe un schimb, urmand a-si dubla capacitatile totale, la 40.000 de tone/an. Informatii suplimentare, la www.adeplast.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter