RO EN
Coșul este gol

TERAPLAST: Venituri de un milion de euro din vanzarea diviziei de cahle ceramice

Compania Teraplast - Bistrita, furnizor de solutii si sisteme in domeniul instalatiilor, constructiilor si amenajarilor, anunta vanzarea diviziei de productie a cahlelor ceramice catre compania Teracota Bistrita, controlata de Constantin Arhip. Valoarea tranzactiei este de un milion de euro, suma incluzand terenul, fabrica si utilajele aferente afacerii cu teracota. Activele care vor fi instrainate de Teraplast sunt localizate in Bistrita si reprezinta contravaloarea unui teren cu o suprafata de 15.848 mp si a unei fabrici de teracota cu o arie de 9.364 mp. In pret nu vor fi incluse stocurile de materie prima, produse finite si obiectele de inventar, care se vor achita la data semnarii procesului verbal de predare-primire. Concomitent cu vanzarea activelor, se va transfera catre cumparator intreaga activitate economica de fabricare a produselor ceramice. "Vanzarea sau externalizarea diviziilor conexe activitatii de baza a companiei face parte din strategia de eficientizare a afacerii. Teraplast este un furnizor important de sisteme in domeniul instalatiilor si constructiilor si intentioneaza sa investeasca, in continuare, in dezvoltarea segmentelor principale de activitate. Suma aferenta tranzactiei va fi platita de catre cumparator in doua transe: prima, in valoare de 105.000 de euro (care va fi achitata pana la data de 15 ianuarie 2012), iar a doua - in valoare de 900.000 euro - care va fi platita in 60 de rate lunare, a cate 15.000 de euro fiecare", a declarat Stefan Bucataru, director general al Teraplast. Sumele obtinute din vanzarea activelor vor fi utilizate de conducerea companiei pentru implementarea unor proiecte de optimizare operationala si de crestere a competitivitatii.
In primele noua luni ale anului in curs, cifra de afaceri a grupului Teraplast s-a majorat cu 2,3% fata de intervalul similar din 2010, pana la 164,36 milioane de lei, evolutia datorandu-se, in special, cresterii cantitative a vanzarilor (+6,7%). Informatii suplimentare, la www.teraplast.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter