Siemens Romania, lider al pietei locale de inginerie, a inregistrat o crestere de 15% a cifrei de afaceri aferente anului fiscal anterior (incheiat la finele lunii septembrie 2015), pana la 157 milioane de euro. Potrivit datelor companiei, evolutia s-a datorat dezvoltarii pozitive de pe piata automatizarilor si din sectorul de petrol si gaze, in vreme ce segmente precum cel medical sau al transporturilor au ramas stabile. Totodata, numarul de angajati ai firmei s-a majorat usor comparativ cu 2014, in principal datorita dezvoltarii echipei centrului de cercetare-dezvoltare IT din Cluj-Napoca.
In 2015, Siemens a aniversat 110 ani de activitate in Romania.
"Rezultatele financiare sunt in linie cu strategia globala a companiei, care este axata de-a lungul a trei segmente de crestere: electrificare, digitalizare si automatizari. In 2016, exista oportunitati pe piata locala datorita fondurilor europene alocate Romaniei pentru 2014-2020. Viitorul depinde de infrastructura inteligenta care eficientizeaza productia si transportul energiei, ajuta la optimizarea traficului si contribuie la performante inalte in procesele industriale. Datorita tehnologiilor de automatizare Siemens, toate aceste provocari pot fi abordate pentru a imbunatati calitatea vietii in orase si capacitatea si eficienta clientilor nostri", a declarat George Catalin Costache, CEO al Siemens SRL.
Anul trecut, Siemens si-a dezvoltat semnificativ activitatile de cercetare-dezvoltare IT din Cluj-Napoca, unde intentioneaza sa angajeze peste 200 de persoane pana in 2017. Unitatea a fost deschisa in luna august 2014, in urma unei investitii initiale de 4,5 milioane de euro.
In Romania, Siemens detine patru fabrici, localizate in Sibiu si Buzias, unde produce sisteme si componente pentru automatizari si aplicatii industriale, precum si patru centre de cercetare-dezvoltare in Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca. Compania a deschis primul birou din Romania in 1905, sub denumirea "Societatea Romana de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonima".