Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru "Proiectarea si Executia Drumului Expres Braila - Galati" cu asocierea SA&PE Construct (lider) - Spedition UMB - Tehnostrade. Valoarea contractului este de 371,41 milioane de lei (fara TVA), finantarea urmand sa fie asigurata din fonduri europene nerambursabile.
Durata contractului este de 34 de luni, din care 10 luni pentru proiectare si 24 de pentru executia lucrarilor. Perioada de garantie este de 120 de luni.
Lucrarile includ construirea a 11 km de drum expres, cu cate doua benzi pe fiecare sens de circulatie, inclusiv a trei poduri, a unui pasaj si a doua viaducte.
"Am participat la semnarea contractului pentru construirea drumului expres Galati - Braila. Acesta este un proiect-cheie pentru legarea celor doua municipii, pentru dezvoltarea intregii zone, inclusiv prin conexiunea la podul suspendat peste Dunare si, implicit, la Tulcea. (...) Antreprenorul roman care a castigat contractul si care a dat dovada de seriozitate in lucrarile pe care le are deja in portofoliu va trebui sa finalizeze proiectarea in cel mult 10 luni, iar executia in maximum 24 de luni. Am, toata, increderea ca se va incadra in acest termen si ca, in 2023, vom putea circula pe un drum modern intre orasele Braila si Galati", a scris ministrul Transporturilor, Catalin Drula, pe Facebook.
Potrivit CNAIR, drumul expres Braila - Galati va reprezenta o varianta alternativa viabila pentru traficul greu de pe DN 22B si va asigura o conexiune corespunzatoare intre cele doua orase, precum si cu podul suspendat peste Dunare din zona Braila.