RO EN
Coșul este gol

POIM: 4,8 miliarde euro, suma solicitata Comisiei Europene pana in decembrie 2021

Comitetul de Monitorizare pentru Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 (CM POIM) s-a reunit pentru analizarea rezultatelor inregistrate la nivelul programului si a masurilor necesare pentru accelerarea implementarii proiectelor.
In deschidere, domnul Cristian Roman, secretar de stat in cadrul MIPE si coordonatorul POIM, a subliniat faptul ca s-au inregistrat rezultate semnificative la finalul anului 2021, care se reflecta in cifre la nivelul celui mai mare program de investitii in infrastructura Romaniei, respectiv:
- 4,8 miliarde euro, valoarea totala a aplicatiilor de plata transmise Comisiei Europene (52% din fondurile UE alocate POIM in valoare de 9,1 miliarde euro);
- 1,5 miliarde euro, valoarea aplicatiilor de plata trimise Comisiei doar in anul 2021, in crestere cu 47% fata de suma din anul 2020.
„Progresul pe care Programul Operational Infrastructura Mare l-a inregistrat este cu atat mai relevant cu cat aceasta perioada a fost marcata de efectele pandemiei, resimtite pe toate planurile, dar si din aceasta perspectiva, POIM a contribuit semnificativ prin masuri concrete de protectie a populatiei si de atenuare a impactului crizei de sanatate publica asupra economiei romanesti. Tinta echipei POIM este de a atrage in acest an inca 1,8 miliarde euro, valoare cu 20% mai mare decat anul trecut”, a declarat domnul Cristian Roman.
In cadrul reuniunii CM POIM si al celor 3 reuniuni sectoriale - de transport, mediu si energie - ce au avut loc in data de 25 ianuarie a.c., au fost luate o serie de decizii, printre care: modificarea programului pentru suplimentarea alocarii cu 216 milioane euro din REACT-EU, aprobarea Strategiei de Comunicare, respectiv desemnarea unui nou membru cu drept de vot: Asociatia Civica Moldova vrea Autostrada, in cadrul Comitetului Sectorial de Transport.
Principala concluzie a reuniunii CM POIM a fost nevoia de intensificare a dialogului institutional pentru eliminarea blocajelor si accelerarea ritmului de implementare a programului in vederea atingerii tintelor asumate si realizarii investitiilor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter