Comisarul pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Aceasta investitie a UE in modernizarea unei infrastructuri esentiale pentru capitala Romaniei este un bun exemplu de proiect care poate indeplini simultan obiectivele de imbunatatire a vietii de zi cu zi a cetatenilor, cat si cele ale Pactului verde si in materie de schimbari climatice”.
Sistemul de transport al energiei termice din Bucuresti este unul dintre cele mai mari din lume, furnizand caldura si apa calda unui numar de peste 1,2 milioane de persoane. 211,94 km de conducte, echivalentul a 105,97 km de sistem de transport, vor fi inlocuiti pentru a remedia problema actuala a pierderii a aproximativ 28 % din caldura intre sursa si consumator.
In plus, va fi instalat un nou sistem de detectare a scurgerilor. Proiectul va asigura un sistem de transport al energiei termice durabil si accesibil ca pret, sporind eficienta energetica a retelei pentru o mai buna calitate a vietii locuitorilor si a aerului datorita unei reduceri substantiale a gazelor care urmeaza sa fie arse.
Acest lucru va contribui la obiectivul Romaniei de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera in conformitate cu obiectivele Pactului verde european.
Mai multe detalii privind investitiile finantate de UE in Romania sunt disponibile pe platforma de date deschise.