Pentru realizarea infrastructurii ansamblului rezidential Henri Coanda, din Bucuresti, municipalitatea va plati circa 50 milioane de euro (212,7 milioane de lei, inclusiv TVA), lucrarile vizand asfaltarea celor 27 de strazi din cadrul complexului deja construit, precum si finalizarea lucrarilor la retelele energetice si utilitare. Contractul a fost impartit in doua loturi, ambele fiind contractate de asocierea Co.Ge.Fa SpA - Simco - SCT Bucuresti SA - Aecom Ingenieria - Luca Way - SCIT Impex - Energobit SA. Ordinul de incepere a lucrarilor la primul lot dateaza din luna martie 2016, desi proiectarea trebuia realizata din 2014, insa, pana in prezent, s-au executat numai 3% din lucrari. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni, dintre care doua pentru proiectare si 10 pentru executie.
Pentru lotul al doilea nu a fost lansat inca ordinul de incepere a lucrarilor, proiectul tehnic fiind in curs de avizare la operatorul Euro Apavol SA.
"Trebuie sa gasim urgent solutii pentru finalizarea acestui proiect si sa incercam sa respectam termenele. (...) Este important sa luam masuri pentru mentinerea unui ritm de executie sustinut si sa intocmim un calendar al lucrarilor. De asemenea, este necesara o intalnire intre reprezentantii directiilor de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti si ai municipalitatii din Voluntari, pentru identificarea unor solutii acceptate de ambele parti pentru finalizarea acestui proiect", a declarat Gabriela Firea, primarul Capitalei.
Valoarea lucrarilor aferente primului lot este de 96,76 milioane de lei, pentru lotul al doilea urmand a fi alocate fonduri de 80,48 milioane de lei (sumele exclud TVA). In total, se estimeaza realizarea a aproximativ 6 km de artere de apa, 20 km de retea de alimentare cu apa, 15 km de canalizare pluviala, 17 km de canalizare menajera si 160.000 mp de drum carosabil.
Cartierul de locuinte Henri Coanda este construit pe un teren de 115,69 hectare, in apropierea aeroportului Baneasa.