RO EN
Coșul este gol

MT: Reconstructia lotului 3 al autostrazii Orastie-Sibiu va consta 5 milioane de euro

Reparatia si redeschiderea tronsonului de 22 km de autostrada dintre Saliste si Cunta, de pe lotul al treilea al autostrazii Orastie-Sibiu, ar costa statul roman aproximativ 5 milioane de euro si ar urma sa fie realizate in regie proprie de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), potrivit declaratiei ministrului Transporturilor, Dan Costescu, intr-un interviu televizat. In prezent, sectorul de drum este inchis, dupa ce pe o portiune din zona viaductului Aciliu au aparut fisuri adanci, care au determinat demolarea unei portiuni de 300 de metri a drumului. Lucrarile de reconstructie vor incepe in aceasta primavara. "Se analizeaza posibilitatea de a efectua lucrarea cu fortele proprii, prin CNADNR, pentru ca am devansa termenul din august cu inca doua luni, ceea ce ar fi foarte bine", a declarat Dan Costescu. Ministrul Transporturilor a precizat ca, impreuna cu alti 200 de metri de autostrada cu fisuri, cei 500 de metri ce necesita reparatii au un deviz de 5 milioane de euro. Oficialul a mai adaugat, in cadrul aceleiasi emisiuni, ca va fi analizat intregul tronson Cunta-Saliste, pentru a se evita eventuale situatii similare.
Referitor la antreprenorul italian Salini Impregilo, care a realizat lucrarile respective, Dan Costescu a spus ca a solicitat o audienta si ca reprezentantii companiei vor fi primiti in audienta chiar de ministru, daca vor cere acest lucru.
Ministrul Transporturilor a mai precizat ca inca nu a fost executata scrisoarea de garantie a constructorului, in valoare totala de 90 milioane de lei.
Contractul pentru lotul al treilea al tronsonului Orastie-Sibiu a fost incheiat cu antreprenorul italian Salini Impregilo in luna mai 2011, avand o valoare de 182,9 milioane de euro.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter