RO EN
Coșul este gol

MT aloca 17,5 milioane de lei pentru un ecoduct pe autostrada Lugoj-Deva

Un ecoduct in valoare de 17,5 milioane de lei (fara TVA) va fi construit pe autostrada Lugoj-Deva (km 57+710, Lotul 3), in interiorul ariei protejate Podisul Lipovei - Poiana Rusca (judetul Hunedoara, pe teritoriul administrativ al comunei Lapugiu de Jos), pentru a asigura migratia ursilor. Ministerul Transporturilor (MT) a autorizat recent investitia, acesta fiind cel de-al doilea ecoduct de tip "green bridge" care primeste autorizatia de construire pentru a asigura permeabilitatea mamiferelor mari. Constructia contine doua pasaje de tip "green bridge", doua tuneluri si trei viaducte, prin intermediul carora va fi permisa trecerea faunei de pe o parte pe alta a autostrazii, potrivit MT.
Pe langa realizarea ecoductului, proiectul prevede si executia de lucrari la structura rutiera si terasamentele aferente, mutari si protejari ale instalatiilor, precum si lucrari de siguranta a circulatiei si de protectia mediului.
"Realizarea proiectului a fost posibila in urma numeroaselor negocieri purtate cu antreprenorul si a eforturilor sustinute ale Ministerului Transporturilor in acest sens", se arata intr-un comunicat al institutiei.
La lotul al treilea al autostrazii Lugoj-Deva lucreaza asocierea formata din companiile Teloxim Con, Comsa, Aldesa Construcciones (Spania) si Arcadis Eurometudes (Olanda). Tronsonul are o lungime de 21,14 km, valoarea contractului fiind de 130,2 milioane de euro.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter