RO EN
Coșul este gol

CE: Finantare de peste 200 milioane de euro pentru modernizarea unei cai ferate

Peste 201 milioane de euro din Fondul de Coeziune aferent perioadei de programare 2014-2020 vor fi investite in faza a doua a proiectului de modernizare a legaturii feroviare dintre localitatile Sighisoara (judetul Mures) si Coslariu (judetul Alba). Sectiunea face parte din ruta de cale ferata dintre municipiul Brasov si frontiera maghiara, parte a retelei transeuropene de transport (TEN-T).
Proiectul prevede reabilitarea a circa 100 km de cale ferata, finalizarea acestuia fiind estimata pana la finele anului viitor. Dupa implementare, pe tronsonul respectiv se va putea circula cu o viteza de 120 - 160 km/h, timpul de calatorie dintre cele doua localitati urmand a se reduce la jumatate.
"Finantarea proiectelor menite a imbunatati legaturile feroviare in Romania reprezinta o investitie in economia reala a regiunii, deoarece aduce beneficii directe mediului de afaceri local, dar si turismului", a declarat comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.
Linia de cale ferata traverseaza judetele Mures, Sibiu si Alba.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter