RO EN
Coșul este gol

BISTRITA-NASAUD: Peste 40 milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor

Fonduri totale de 191,2 milioane de lei (circa 42 milioane de euro) vor fi utilizate pentru modernizarea si reabilitarea a circa 50 de kilometri de drumuri din judetul Bistrita-Nasaud, finantarea fiind asigurata prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020. Proiectul include lucrari pe DJ 172D, pe sectorul Muresenii Bargaului (DN17) - Lac Colibita - Colibita - Bistrita Bargaului (DN17) - (DN17) Josenii Bargaului - Stramba - Ilva Mica (DN 17D) - Poiana Ilvei - Magura Ilvei - Ilva mare - Lunca Ilvei, pana la limita cu judetul Suceava. Contractul de finantare a fost semnat recent.
Se vor moderniza, astfel, 47,91 km de drumuri judetene conectate la reteaua transeuropeana de transport (TEN-T), situate in proximitatea drumului european E 58, se vor construi 42 de statii de transport public de calatori, dar si 12,8 km de piste pentru biciclisti.
Durata de implementare a proiectului este de 62 de luni.
Pe langa aceste fonduri, judetul Bistrita-Nasaud va mai beneficia de fonduri de circa 150 milioane de lei prin etapa a doua a Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL).
Conform datelor Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), Romania va beneficia de o alocare financiara totala de 8,1 miliarde euro prin POR, din care, pentru drumuri judetene sunt disponibile 1,06 miliarde euro pentru cei 2.120 km propusi spre reabilitare/ modernizare. Regiunea Nord-Vest, beneficiaza de fonduri europene de 858 milioane de euro, prin acest program.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter