Primaria Municipiului Timisoara a lansat licitatia pentru intocmirea studiului de fezabilitate, precum si identificarea celei mai bune surse de finantare nerambursabila disponibila si intocmirea cererii de finantare pentru schimbarea a inca 29 de km de conducte de termoficare. Anuntul a fost publicat pe sistemul electronic de achizitii publice.
Din totalul vizat prin proiect, 11 kilometri sunt aerieni si se afla in proximitatea CET Sud si a caii ferate din sudul Timisoarei. Cu aceasta investitie, intreaga retea de transport va fi retehnologizata, asta insemnand ca toate tevile vor fi cu izolatie moderna si din material mai rezistent la coroziune. Durata de viata estimata a noilor tevi va fi de trei decenii, in care va fi redus la minim numarul de avarii din sistemul de transport al agentului termic.
„Lupta pentru modernizarea sistemului de incalzire din Timisoara este una dificila si de lunga durata. In ultimii doi ani am schimbat peste 26 de km de retea si mai avem inca trei din actuala etapa. Pregatim urmatoarea investitie majora pentru reteaua de termoficare, adica modernizarea a inca 29 de km de retea, veche si uzata, care iarna de iarna ne produce zeci de avarii, adica bani cheltuiti in plus si disconfort in casele abonatilor Colterm”, transmite primarul Dominic Fritz.
Valoarea estimata pentru un proiect de aceasta marime este de peste 200 de milioane de lei si va fi actualizata in urma elaborarii studiului de fezabilitate si aprobarea indicatorilor tehnico-economici in consiliul local.
Acest proiect se adauga la investitia care este deja in executie si se apropie de finalizare, Etapa 2 de retehnologizare a sistemului de termoficare, care cuprinde 9 kilometri de retea primara si 20 de kilometri de retea secundara. Termenul de depunere al ofertelor este 01.11.2022.