Fonduri totale de 447,75 milioane de euro sunt disponibile pentru implementarea programului national de reabilitare termica, din care 362,05 milioane de euro reprezinta finantari nerambursabile, ce vor fi accesate prin intermediul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020, iar diferenta de 85,7 milioane de euro constituie cofinantarile, ce vor fi asigurate de la bugetul de stat. Cele mai multe fonduri vor fi directionate catre implementarea proiectelor din regiunea Bucuresti-Ilfov (83,46 milioane de euro), urmata de cele alocate in Nord-Est (63,79 milioane de euro), Sud (57,34 milioane de euro), Sud-Est (54,13 milioane de euro), Nord-Vest (52,2 milioane de euro), Centru (50,35 milioane de euro), Sud-Vest (43,6 milioane de euro) si Vest (42,88 milioane de euro).
"Bugetul minim al unui proiect de crestere a eficientei energetice la o cladire rezidentiala este de 100.000 de euro, cel maxim ajungand la 5 milioane de euro. Un proiect poate cuprinde cel mult 10 blocuri de locuinte, cu minimum doua niveluri (P+2E). Autoritatile publice in parteneriat cu asociatiile de proprietari pot alege sa se grupeze pe cartiere", se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).
Cererile de finantare se pot depune dupa data de 16 mai 2016, la sediul Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala (ADR), timp de 6 luni, pana la inchiderea apelului. Documentele se vor depune intr-un singur exemplar, in format tiparit, original, intr-un singur colet sigilat, in care va fi inclus si un CD cu solicitarea de finantare si anexele acesteia, scanate, in format .pdf. "Imediat ce aplicatia electronica MySMIS va fi operationala, MDRAP va publica un anunt pe site-ul programului, va intrerupe depunerea cererilor de finantare si va introduce noul sistem electronic de depunere a cererilor", se mai precizeaza in documentul citat.
Pentru a consulta ghidul final pentru Prioritatea 3.1 ce se refera la reabilitarea termica a cladirilor de locuinte, click aici!