RO EN
Coșul este gol

PMB: Investitiile planificate vor schimba imaginea Capitalei in urmatorii doi ani

Lucrari de 60 milioane de euro pentru largirea Soselei Fabrica de Glucoza, reconstructia Halei Matache, modernizarea Arcului de Triumf si a Observatorului Astronomic, finalizarea pasajului Mihai Bravu - Calea Vacaresti, reabilitarea Casei Cesianu, executia Autostrazii Suspendate, definitivarea lucrarilor la Teatrul National Bucuresti sunt numai cateva din marile proiecte ale Capitalei ce vor fi realizate in 2014 - 2015. In perioada imediat urmatoare, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) va initia lucrarile de executie pentru largirea Soselei Fabrica de Glucoza, in vederea descongestionarii traficului la intrarea autostrazi A3 in Capitala. Strada va fi extinsa pe doua benzi de circulatie, valoarea investitiei fiind de 267 milioane de lei (fara TVA), echivalentul a circa 60 milioane de euro. Proiectul va fi supus aprobarii in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) si, odata aprobat, vor fi initiate exproprierile in vederea inceperii lucrarilor. "Vom organiza licitatia pentru desemnarea constructorului si cred ca pana la finele anului in curs ar putea fi demarate lucrarile", a declarat Ion Dedu, directorul executiv al Directiei de Transporturi din cadrul PMB. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni de la data inceperii acestora.
 
Se pregateste constructia celui de-al doilea tronson al Diametralei Buzesti-Berzei-Uranus
Primaria Capitalei va initia, in perioada urmatoare, procedurile pentru continuarea lucrarilor de executie la Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus, conform Planului Urbanistic Zonal al proiectului, ce va fi aprobat in curand. Dupa finalizarea primei etape a proiectului, cuprinse intre Piata Victoriei si Vasile Parvan, tronsonul al doilea va presupune constructia unui tunel de 800 de metri si o adancime de 20 m intre strada Vasile Parvan si Piata George Cosbuc. Intrarea in subteran se va face de pe strada B.P. Hasdeu, din dreptul Institutului de Biologie, va continua pe sub Dealul Arsenalului (intre Palatul Parlamentului si Catedrala Mantuirii Neamului) si va iesi pe strada Uranus. Potrivit oficialilor primariei, toate lucrarile pentru facilitarea traficului din zona vor costa 153 milioane de euro. Proiectul mai prevede largirea bulevardelor din perimetrul Palatului Parlamentului, realizarea unor sensuri giratorii, precum su executia unui pasaj subteran la intersectia B-dului Tudor Vladimirescu si Calea Rahovei. Inceperea efectiva a lucrarilor va depinde in totalitate de fondurile alocate din bugetul primariei pentru acest an. Monumentul istoric Hala Matache, demolat in primavara anului 2013 pentru a face loc Diametralei Buzesti-Berzei-Uranus, va fi reconstruit prin parteneriat public-privat, potrivit unui anunt al primarului Capitalei, Sorin Oprescu.
 
Proiecte importante continuate in 2014
In acest an, PMB continua lucrarile la pasajul Mihai Bravu - Calea Vacaresti, investitie in valoare de 28 milioane de euro, fondurile fiind alocate integral din bugetul municipalitatii. Lucrarile de executie sunt realizate de Astaldi Romania, noul antreprenor selectat dupa intrarea in insolventa a Romstrade. Daca proiectul va fi implementat, in continuare, in conditii normale, pasajul va fi pus in functiune pana la finele anului in curs. Lucrarile de consolidare, restaurare si conservare a Arcului de Triumf au fost atribuite asocierii formate din companiile Romconstruct si UTI Group, ce au depus o oferta de 18,3 milioane de lei (fara TVA). Monumentul a fost deja inconjurat cu garduri de protectie, fiind initiata organizarea santierului in vederea inceperii lucrarilor. Modernizarea Casei Cesianu, proiect in valoare de 8,5 milioane de lei (din care circa 6 milioane de lei reprezinta fonduri nerambursabile) va fi definitivata pana la finele anului in curs, termen stabilit si pentru finalizarea lucrarilor la Observatorul Astronomic, investitie de 11 milioane de lei (din care 7,5 milioane de lei, fonduri europene). In luna iulie a.c. ar trebui sa fie inaugurat si inclus in circuitul turistic al Capitalei Hanul Gabroveni, care se afla in curs de reconversie functionala in urma unei investitii de 21 milioane de lei. Hanul va fi transformat in centru cultural si va beneficia de o sala pentru spectacole cu 200 de locuri. Unul dintre cele mai importante proiecte ce vor fi definitivate in acest an este, insa, modernizarea Teatrului National Bucuresti. Lucrarea este realizata in proportie de 70% si are toate sansele sa fie deschis pana la sfarsitul lui 2014.
 
Edilul Capitalei doreste sa inceapa lucrarile la Autostrada Suspendata in martie
Proiectul denumit "Inchidere Inel Median de Circulatie la Zona Nord/ Autostrada Urbana. Tronson Lacul Morii - Sos. Colentina, Bucuresti, Sector 1, 2, 6 si Oras Voluntari (jud. Ilfov)", cunoscut ca Autostrada Suspendata, va necesita pentru constructie fonduri totale de 1,3 miliarde euro (din care lucrarile de constructii-montaj insumeaza 928 milioane de euro), potrivit arhitectului Sorin Gabrea, directorul general al companiei Western Outdoor. Biroul de arhitectura face parte din consortiul responsabil de proiectarea autostrazii urbane, alaturi de Proiect Bucuresti, ECO Terra, Metroul Proiectare & Consultanta si Alpha Studio. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a primut avizul pozitiv al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, iar primarul Sorin Oprescu a declarat ca ar dori inceperea lucrarilor in luna martie 2014.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter