RO EN
Coșul este gol

ORADEA: Investitie dezvoltata in cadrul unui centru de afaceri

In cursul lunii aprilie a.c., pe un teren amplasat in centrul de afaceri EuroBusiness Parc - Oradea (EBPO) va fi demarata prima etapa de constructie a unei noi unitati de productie, a carei suprafata va fi de circa 18.000 mp. Astfel, aceasta faza a proiectului - dezvoltat de subsidiara autohtona a grupului Emerson - prevede edificarea unei hale ce va fi inaugurata in luna decembrie a.c. Investitia totala va insuma aproximativ 50 milioane de euro, urmand a genera 1.500 de noi locuri de munca pe plan local. Totodata, societatea - care detine deja un complex industrial in parcul Tetarom II, din judetul Cluj -  a anuntat extinderea acestuia cu o noua cladire (ce va cuprinde spatii de productie si administrative), a carei constructie se va finaliza in luna octombrie a.c., dupa o investitie de 15 milioane de euro. Astfel, in urma noilor extinderi (cu 18.000 mp in Oradea si 28.000 mp in Cluj-Napoca), firma va efectua o serie de angajari, in ambele complexuri urmand a fi disponibile circa 500 de locuri de munca. „In pofida contextului economic incert, estimam ca evolutia companiei noastre in 2013 va fi optima, mai ales datorita pozitiei financiare puternice, a amprentei globale atat pe pietele mature, cat si pe cele emergente, precum si a concentrarii pe eficientizarea produselor si tehnologiilor. La nivel global, in 2013 am prevazut cheltuieli de capital de aproximativ 700 milioane USD”, a declarat David Nelson Farr, director executiv al grupului. Anul trecut, Emerson a raportat un flux de numerar operational de peste 3,1 miliarde dolari si unul de exploatare de 2,4 miliarde dolari.
***
Centrul de afaceri EuroBusiness Parc - Oradea (EBPO), aflat in proprietatea autoritatilor municipale, a atras circa 30 investitori autohtoni si straini anul trecut, ce au generat incasari insumate de 50 milioane de euro. In ceea ce priveste cel de-al doilea parc industrial - EBPO II -, acesta a suscitat interesul a 11 operatori economici locali in 2012. Informatii suplimentare, la www.emerson.com
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter