Logicor, dezvoltator de spatii industriale ce detine in Romania patru parcuri industriale - doua in Bucuresti si cate unul in Ploiesti si Timisoara - va demara o noua etapa de extindere a parcului Logicor Mogosoaia. Inchirierea ultimului spatiu disponibil in acest centru, dar si perspectivele favorabile de pe piata industriala au determinat conducerea Logicor sa inceapa dezvoltarea unei noi hale, de 35.000 mp, la Mogosoaia.
Recent, dezvoltatorul a inchiriat distribuitorului de echipamente de birotica si papetarie Dacris un spatiu de 4.000 mp, care a dus la ocuparea integrala a Logicor Mogosoaia, intr-o tranzactie intermediata de Dunwell.
"Ne bucuram sa avem Dacris drept client in parcul nostru logistic din Mogosoaia si avem incredere ca spatiul contractat le va oferi o baza foarte buna de crestere. Aceasta tranzactie, venita intr-o perioada cu multe provocari pentru economie, aduce la 100% gradul de ocupare al parcului nostru, urmand sa ne concentram pe dezvoltarea unei noi cladiri de 35.000 mp, pentru care avem obtinuta autorizatia de construire. Ne asteptam ca imbunatatirea infrastructurii din zona (Pasajul Centura Mogosoaia, linia de cale ferata Gara de Nord - Aeroportul Otopeni, metroul Straulesti) sa ofere o accesibilitate sporita pentru clientii actuali si viitori ai parcului nostru", a declarat Mihai Diaconescu, General Manager Logicor Romania.
Potrivit lui Daniel Cautis, Managing Partner Dunwell, piata de industrial trece printr-o perioada de stabilitate si crestere. "Avem new entries care vad potentialul de crestere a Romaniei si vin cu start-up-uri care necesita depozitare. Am putut observa evolutii semnificative, in special in sectoare precum IT&C si retail", spune reprezentantul Dunwell.
Consultantul subliniaza ca trecerea de la comertul traditional la e-commerce s-a observat imediat prin cereri de spatii temporare, extinderi preconizate bazate pe schimbari de comportament ale cumparatorilor etc.
"Relocarile din cladirile de clasa B in clasa A sunt foarte in voga, observam, in paralel, cresterea IMM-urilor, care fie se relocheaza in spatii de clasa A, fie cauta spatii built-to-own, bazandu-se pe fondurile europene", mai spune Daniel Cautis.