RO EN
Coșul este gol

INVESTITII: Circa 70 milioane de euro pentru dezvoltarea de centre sportive

Fonduri totale de aproximativ 70 milioane de euro vor fi cheltuite in Craiova si Targu Jiu pentru realizarea a trei unitati sportive, respectiv a doua stadioane si a unei arene de atletism. Recent, Primaria municipiului Craiova a desemnat compania castigatoare a lucrarilor de executie a arenei de atletism ce se va realiza in spatele stadionului Ion Oblemenco, dupa ce licitatia de atribuire a lucrarilor a fost anulata de doua ori. Asocierea ce va primi 1,6 milioane de euro pentru proiectarea si constructia arenei cu 5.000 de locuri este formata din firmele AB Tehnica Craiova (lider) si K-Box Construction Design, din Bucuresti. Pista de atletism va fi construita in spatele viitorului stadion Ion Oblemenco, care va fi demolat in aceasta perioada in vederea reconstructiei unei arene moderne evaluate la 55 milioane de euro. Potrivit celor mai recente date disponibile, circa 7,6 hectare din complexul sportiv din Craiova vor fi transferate catre Compania Nationala de Investitii (CNI) pentru realizarea noului stadion conform cerintelor UEFA Euro 2020. Astfel, obiectivul va avea 30.000 de locuri, din care minimum 1.800 in zona VIP, 40 de camere pentru cazarea sportivilor, vestiare, cabinet medical si antidoping, sali de incalzire, cel putin 60 de locuri pentru parcarea autocarelor si alte 900 pentru autoturisme, precum si o platforma de 2.000 mp adiacenta Tribunei I Vest. De asemenea, pentru structurile de interventie in caz de urgenta trebuie asigurate locuri speciale de parcare, inclusiv o platforma heliport. Planurile de arhitectura au fost realizate de compania Proiect Bucuresti. Recent, CNI a lansat concursul de solutii pentru construirea complexului sportiv, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit in cursul anului 2015.
 
Investitie de 15 milioane de euro pentru modernizarea stadionului din Targu Jiu
Stadionul Tudor Vladimirescu din Targu Jiu va fi modernizat in urma unei investitii de 15 milioane de euro, potrivit informatiilor publicate pe portalul oficial al echipei de fotbal Pandurii Targu Jiu. Noua arena va avea 12.500 de locuri (fata de 9.000, cate are in prezent). Proiectul a fost finalizat si va fi depus, in perioada urmatoare, la CNI pentru organizarea licitatiei de desemnare a constructorului, ce se estimeaza a avea loc in luna octombrie 2014. "Proiectul este definitivat. Stadionul va avea tribunele acoperite. Va fi amenajata si o parcare cu 400 de locuri si, adiacent, vor fi construite si un hotel de patru stele si o cladire administrativa", a declarat Florin Carciumaru, primarul municipiului Targu Jiu.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter