RO EN
Coșul este gol

DOBROGEA: Licitatie de 160 milioane de euro pentru combaterea eroziunii costiere

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea - Litoral va demara, in luna iunie 2017, procedurile de adjudecare a contractului de proiectare si executie a lucrarilor de protectie costiera din mai multe zone ale litoralului romanesc, evaluat la 716,77 milioane de lei (circa 160 milioane de euro), fara TVA. Contractul va fi impartit in cinci loturi, corespunzatoare zonelor unde vor fi efectuate lucrari, astfel: Lotul 1 - zona Stavilarelor Edighiol si Periboina, Lotul 2 - zona Mamaia, Lotul 3 - zona Tomis (Casino), Lotul 4 - zona Agigea si Lotul 5 - zona Eforie.
Conform anuntului de intentie publicat recent in cadrul SEAP, contractul prevede proiectarea si executia de lucrari de aparare a coastelor litoralului Marii Negre, precum si serviciile de proiectare tehnica, verificare a proiectelor de structuri portante, studiile tehnice si serviciile de asistenta tehnica. Durata de realizare a intregului proiect a fost stabilita la 72 de luni de la atribuirea contractului, din care 36 de luni va reprezenta perioada de notificare a defectiunilor.
Finantarea proiectului este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM).
Proiectul reprezinta etapa a doua a programului de combatere a eroziunii costiere, ce va fi implementat in perioada 2017-2023 si vizeaza intreaga zona litorala a tarii noastre, intre Stavilarele Periboina si Edighiol, precum si in zona de sud a zonei costiere, respectiv Mamaia Centru si Mamaia Nord, pana la limita UAT Navodari, Agigea, Eforie Centru, Eforie Sud (Eforie Sud 1 si Eforie Sud 2), Costinesti Sud, Mangalia (Olimp, Neptun, Jupiter - Venus, Saturn, Mangalia), 2 Mai, Portul Tomis, pana la Portul Constanta, respectiv Balta Mangalia. Toate cele trei etape ale programului vizeaza reabilitarea a peste 30 km de plaje, urmand a fi derulate lucrari de reabilitare si protectie a plajelor (innisipari artificiale, crearea de noi plaje, diguri si epiuri pentru retentia nisipului, diguri de stabilizare a plajelor), lucrari de consolidare, drenaje si ziduri de sprijin, precum si utilizarea tehnologiei satelitare pentru construirea unor proiectii privind evolutia fenomenului de eroziune si pentru evaluarea impactului masurilor luate in vederea limitarii fenomenului de eroziune costiera. Impactul financiar al acestui proiect a fost evaluat la circa 600 milioane de euro, finantarea provenind prin POIM si fiind comuna cu aceea pentru protectia la inundatii.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter