RO EN
Coșul este gol

CATEDRALA MANTUIRII: Se lucreaza la finalizarea fundatiilor speciale

In prezent se afla in curs de negociere atribuirea contractului de executie a lucrarilor de epuismente pe santierul Catedralei Mantuirii Neamului, care se construieste pe amplasamentul din Dealul Arsenalului. Ofertele au fost depuse la sediul Patriarhiei Romane pana la data de 26 iulie a.c., iar rezultatele vor fi anuntate in urmatoarele saptamani, principalul criteriu de atribuire fiind reprezentat de pretul ofertei (80%), de capacitatea tehnica a firmei (10%) si de conditiile de plata (10%). Contractul presupune executia, punerea in functiune si monitorizarea functionarii unui sistem de epuismente format din 12 pompe submersibile. Vor fi realizate, astfel, 12 puturi si o retea de evacuare a apei cu o lungime de 900 de metri. Potrivit contractului, prestatorul va trebui sa mentina in functiune sistemul esalonat pentru o perioada de opt luni de la instalare, durata acestuia putand fi prelungita printr-un act aditional semnat de ambele parti.
In prezent, pe santierul Catedralei se lucreaza la finalizarea ancorajelor, fiind continuate, simultan, lucrarile de excavare pentru fundatii. "Este o etapa mai dificila, deoarece se lucreaza sub nivelul apei subterane, inclusiv sapaturile, introducerea armaturii si betonarea acestora", a declarat ing. Narcis Caralicea.
In perioada urmatoare vor fi construite cele doua sali polivalente amplasate la subsolul cladirii, acestea urmand a fi definitivate in perioada octombrie-noiembrie 2011. Termenul de finalizare a intregii structuri "la rosu" a Catedralei este stabilit pentru anul 2013, valoarea investitiei fiind estimata la circa 200 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.catedralaneamului.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter