RO EN
Coșul este gol

CONSTANTA: Noul spital de cardiologie si oncologie finantat cu 103 milioane euro

Proiectul denumit "Policlinica Municipala, specializarea cardiologie si oncologie, Constanta - spital nou" urmeaza a fi dezvoltat printr-o investitie de 103,2 milioane de euro, din care 98 milioane de euro vor fi asigurati din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Proiectul a fost inclus pe lista finala a proiectelor sanitare selectate pentru finantare de Ministerul Sanatatii. Termenul pentru finalizarea constructiilor si a dotarilor este iunie 2026.
Noul spital va fi amplasat pe Bd. Aurel Vlaicu, in zona Dacia Service, pe un teren cu suprafata de 19.660 mp, si va avea doua specializari: oncologie si cardiologie. 
"Dotarea se va face cu aparatura de inalta performanta asistata de personal medical de specialitate pregatit si instruit sa ofere servicii de calitate la standarde europene. De asemenea, municipalitatea isi doreste crearea unui spatiu centrat in jurul nevoilor pacientului si crearea unui mediu terapeutic, capabil sa reduca stresul generat de actul medical", au anuntat reprezentantii Primariei municipiului Constanta.
 
 
Realizarea investitiei presupune constructia unei cladiri cu regimul de inaltime D+P+3E, o suprafata construita de 2.991 mp si una desfasurata totala de 12.202 mp.
Noul spital va avea cate doua functionalitati pentru fiecare specialitate medicala, respectiv, ambulatoriu cu paturi de zi (40 paturi) si spitalizare continua, inclusiv ATI (64 paturi). "Specialitatea Cardiologie va completa serviciile medicale existente, acestea neacoperind la acest moment cerintele si necesarul populatiei. Pentru Oncologie nu exista la acest moment servicii medicale, acestea fiind satisfacute in alte localitati, in special in Bucuresti. Noul spital va beneficia de cele mai noi si inalte tehnologii in ambele faze de realizare, cea constructiva si cea echipamentelor si aparaturii, precum si un nivel de digitalizare si sustenabilitate inexistent in regiune", au precizat reprezentantii Primariei Constanta.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter