RO EN
Coșul este gol

CNI va prelua constructia noului complex sportiv de 533 milioane lei, din Constanta

Consiliul Local Municipal Constanta a aprobat un proiectul de hotarare privind predarea catre Compania Nationala de Investitii (CNI) a amplasamentului si asigurarea conditiilor in vederea executarii obiectivului de investitii "Construire stadion Gheorghe Hagi". Municipalitatea intentioneaza sa obtina finantare pentru implementarea proiectului prin includerea acestuia pe lista de sinteza a programului Complexuri sportive prin Programul National de constructii de interes public sau social, care se deruleaza prin CNI.
Actualul stadion, amplasat pe strada Primaverii nr. 2-11, va fi demolat si in locul acstuia va fi construit un complex sportiv care va include, pe langa un nou stadion de fotbal, o arena de tenis (denumita Simona Halep), un centru sportiv pentru recuperare, refacere si cantonamente, dar si amenajari exterioare.
Potrivit studiului de fezabilitate finalizat in decembrie 2021 de Popp & Asociatii, noul stadion "Gheorghe Hagi" va avea 18.000 locuri si in jurul acestuia va fi amenajata o esplanada, un teren de antrenament pentru fotbal si atletism cu tribuna acoperita pe latura vestica si o cladire pentru vestiare.
Intregul complex sportiv Constanta se va intinde pe o suprafata de aproximativ 90.000 mp si va fi construit pe locul actualei baze din strada Primaverii, pentru care Consiliul Local a aprobat anterior studiul de prefezabilitate. Investitia pentru construirea complexului a fost evaluata la 533 milioane de lei (fara TVA).
 
*imagini: Popp&Asociatii

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter