RO EN
Coșul este gol

Cereri pentru noi campusuri de invatamant dual, in Brasov, Oradea si Miercurea Ciuc

Autoritatile locale din Brasov, Oradea si Miercurea Ciuc au depus solicitari de finantare din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) pentru dezvoltarea unor campusuri pentru invatamant dual. 
In Brasov, proiectul, evaluat la 144 milioane de lei, va fi implementat de Consortiului Regional Integrat pentru Invatamant Dual Brasov, entitate creata special in acest sens, formata din autoritati locale, institutii de invatamant liceal si universitar, dar si companii private. Campusul va fi construit pe str. Albinelor nr. 29, pe un teren cu suprafata de 28.896 mp, aflat in proprietatea municipalitatii. Suprafata va fi organizata in patru zone: cea ocupata de constructii si instalatii (campusul propriu-zis), zona curtii de recreatie, zona terenurilor si a instalatiilor sportive exterioare si zona verde. Ansamblul de cladiri va cuprinde un camin, o cantina, un centru educational si o sala de sport. Caminul pentru elevi/ studenti va avea o capacitate de baza de 400 de locuri, distribuite in 198 de camere cu cate doua locuri si 4 camere pentru persoane cu dizabilitati. La acestea se vor adauga atat camere pentru personal didactic si pentru invitati cat si functiuni conexe: spatii comune, spatii tehnice si administrative. Campusul va fi deservit de o cantina pentru elevi, cadre didactice si invitati, cu bucatarie proprie si spatii de luat masa, toalete si spatii conexe (depozite, oficii), cu o capacitate simultana la mese de minimum 101 locuri. Centrul educational va cuprinde salile de curs, atelierele tehnologice si digitale specifice domeniilor vizate, spatiile auxiliare si zonele de recreatie. Vor fi cel putin 10 sali de clasa, 10 ateliere tehnologice/ de practica digitale + anexe, un atelier digital multifunctional universitar, biblioteca, spatii de recreatie la interior si cabinet medical. Proiectul prevede si dotarea cu echipamente hardware si aplicatii software dedicate a celor 10 ateliere tehnologice pentru invatamantul secundar, care vor fi in acest fel digitalizate, precum si a unui atelier multifunctional de nivel universitar.
 
Investitie de 121 milioane de lei, la Miercurea Ciuc
Municipiul Miercurea-Ciuc solicita o finantare nerambursabila in valoare de 96,82 milioane de lei pentru dezvoltarea campusului liceal tehnic din Toplita-Ciuc. Investitia, cu o valoare totala de peste 121 de milioane de lei, va include constructia de ateliere, o sala de conferinte, o sala de sport si internate. Primaria locala, in calitate de lider al consortiului de 21 de membri pentru dezvoltarea invatamantului profesional, va solicita finantarea prin PNRR.
 
 
 
"Municipalitatea va contribui cu 3 milioane de euro, iar Consiliul Judetean cu un milion de euro. In urma discutiilor cu liceele tehnice, au fost trasate nevoile, majoritatea necesitand o investitie de tip greenfield si ar trebui finalizate pana in 2026. Suntem increzatori ca vom reusi sa obtinem finantare pentru acest proiect, in pofida concurentei puternice", a declarat primarul Korodi Attila.
Proiectul va include constructia mai multor ateliere de formare cu laboratoare, sali de clasa, grupuri sanitare, cabinet medical si stomatologic scolar, respectiv o sala de sport echipata, un internat cu patru etaje si 240 de locuri, si o sala de conferinte cu o capacitate de 200 de persoane. Prin acest proiect s-ar obtine o finantare de 96,82 milioane de lei la care se adauga o contributie de 18,98 milioane de lei din partea Consiliului Local si 5,86 milioane de lei din partea Consiliului Judetean Harghita.
 
Peste 29 milioane euro pentru campusul din judetul Bihor
Consiliul Judetean (CJ) Bihor a depus cererea de finantare cu fonduri europene prin PNRR pentru Campusul Scolar pentru invatamant dual. Proiectul de hotarare privind valoarea campusului a fost aprobat in sedinta extraordinara de marti, 7 martie. Investitia are o valoare totala de 147 milioane de lei (inclusiv TVA), echivalentul a peste 29 milioane de euro. Contributia proprie a CJ Bihor la valoarea eligibila a proiectului este de 20,8 milioane de lei (fara TVA), reprezentand 20,01% din valoarea cheltuielilor eligibile.
Campusul scolar pentru invatamant dual, se afla deja in constructie in imediata vecinatate a Universitatii Oradea si a viitorului Parc Stiintific si Tehnologic, un proiect realizat din fonduri europene de catre CJ Bihor. Proiectul va fi realizat prin reconversia campusului scolar care este in constructie pe strada Ceyrat.
***
La nivel national sunt disponibile finantari pentru 10 astfel de campusuri duale de interes regional. Valoarea maxima eligibila pentru constructii este de 103 milioane de lei (20,8 milioane de euro), la care se adauga 28,8 milioane de lei (5,8 milioane de euro) contributie din bugetele locale. Finantarea face parte din Componenta C15 - Educatie a PNRR. Pe langa Brasov, Oradea si Miercurea Ciuc, si-au mai anuntat intentia de a dezvolta campusuri pentru invatamantul dual autoritatile din Pitesti, judetul Maramures, Giurgiu, Cluj-Napoca, Craiova, Bucuresti, Deva si Timisoara.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter