RO EN
Coșul este gol

BUCURESTI: Certificat de urbanism pentru constructia Arenei Polivalente

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a semnat certificatul de urbanism pentru elaborarea, avizarea si aprobarea unei documentatii de urbanism PUZ, in vederea stabilirii conditiilor pentru construirea salii multifunctionale Arena Polivalenta, ce va fi edificata in cadrul Complexului Sportiv National "Lia Manoliu", langa stadionul National Arena, din Bucuresti. Certificatul a fost eliberat ca urmare a cererii adresate de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), institutie care va asigura finantarea investitiei, respectiv cele 80 milioane de euro necesare.
Arena Polivalenta va avea aproximativ 12.000 de locuri pe scaune, lucrarile de constructie urmand a fi realizate de grupul italian Astaldi, companie ce se va ocupa si de reconstructia patinoarului Mihai Flamaropol, din cadrul aceluiasi complex sportiv. Compania a castigat contractul prin licitatie publica, in asociere cu Euro Construct Trading '98. Durata contractului este de 36 de luni, din care 24 de luni pentru proiectare si executia lucrarilor si 12 luni pentru servicii tehnice de operare si mentenanta dupa receptia lucrarilor.
Terenul pe care va fi realizata investitia este situat pe Bd. Basarabia nr. 37-39, are o suprafata de 52.358 mp si reprezinta domeniul public al Municipiului Bucuresti, fiind parte componenta a Complexului "Lia Manoliu". Sala va avea o suprafata construita de 12.000 mp si o arie construita desfasurata de 40.000 mp. Va fi construita si o parcare exterioara, cu 500 de locuri, pe 10.000 mp.
In vederea realizarii Arenei Polivalente, pentru integrarea optima a acesteia in cadrul Complexului Sportiv National "Lia Manoliu", se va obtine Avizul de Oportunitate al Arhitectului-sef al Municipiului Bucuresti, pe baza caruia se va elabora si se va supune avizarii si aprobarii, in conditiile legii, documentatia de urbanism PUZ, prin care se vor reglementa conditiile de construire a obiectivului propus.
Investitia va fi realizata de catre Primaria Municipiului Bucuresti.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter