RO EN
Coșul este gol

BUCURESTI: Au inceput lucrarile de restaurare a Arcului de Triumf

Lucrarile de consolidare, restaurare si conservare a Arcului de Triumf din Capitala au fost initiate de asocierea de firme castigatoare a licitatiei de executie, formate din companiile Romconstruct si UTI Group, in prezent fiind realizate in proportie de 5%. Potrivit datelor autoritatilor locale, proiectul ar urma sa fie finalizat in luna martie 2015. Oferta companiilor castigatoare indica o valoare a lucrarilor de 18,3 milioane de lei (fara TVA), acestea urmand a include si amenajarea peisagistica a monumentului istoric. La inceputul anului trecut, Primaria Municipiului Bucuresti si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice au semnat contractul de finantare a proiectului prin Programul Operational Regional (POR), conform caruia UE asigura o finantare de 19,5 milioane de lei, la momentul respectiv valoarea investitiei totale fiind estimata la 31 milioane de lei.
Un alt proiect de consolidare si modernizare, ce va fi definitivat la nivelul acestui an in Bucuresti, vizeaza monumentul istoric Casa Cesianu, pentru restaurarea acestuia urmand a se cheltui 8,5 milioane de lei (din care 5 milioane de lei reprezinta fonduri europene). Lucrarile au fost executate in proportie de 40%.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter