RO EN
Coșul este gol

ALEXANDRIA: Stadionul municipal va fi modernizat cu 15 milioane de euro

Stadionul Municipal din Alexandria va fi reabilitat si modernizat prin intermediul Companiei Nationale de Investitii (CNI), valoarea proiectului fiind estimata la 15 milioane de euro. Pentru realizarea investitiei, consilierii locali din Alexandria au aprobat, la finele anului trecut, predarea catre CNI pe baza de protocol a amplasamentului situat pe strada Alexandru Ghica nr. 119, lot cu o suprafata construita de 7.423 mp, aflat in administrarea Consiliului local al municipiului Alexandria. De asemenea, a fost aprobata demolarea constructiilor aflate pe terenul respectiv si care nu vor face obiectul lucrarilor de modernizare, precum si finantarea, din bugetul local, a cheltuielilor de racordare la utilitati, evaluate la circa 1,5 milioane de lei (inclusiv TVA). Mai mult, prin intermediul aceleiasi hotarari, Consiliul Local al municipiului Alexandria se obliga ca, dupa predarea amplasamentelor si a obiectivului realizat, sa mentina destinatia acestuia si sa il intretina pe o perioada de minimum 15 ani.
Stadionul Municipal Alexandria ar fi trebuit sa intre in reabilitare inca de anul trecut, insa proiectul a fost amanat din motive birocratice. Conform proiectului, stadionul ar urma sa fie complet modernizat, la finalizare urmand a avea 5.500 de locuri si un hotel pentru cantonament, cu 40 de locuri. Suprafata terenului care va fi supusa interventiilor este de 24.467 mp, aria desfasurata a constructiilor de pe amplasament urmand a cumula, dupa finalizarea proiectului, 15.795 mp. In incinta, se vor amenaja 9.147,5 mp de spatii verzi si 10.612 mp de platforme betonate cu diverse functiuni. Terenul asigura inclusiv spatiul necesar pentru realizarea unei piste de atletism in aer liber de 400 de metri, cu sase culoare de alergare.
Tribuna 1 (S+P+2E) va avea o amprenta la sol de 2.532 mp si o capacitate de 2.586 de locuri, urmand a gazdui spatii pentru birouri si destinate sportivilor, precum si grupuri sanitare si alte utilitati. Tribuna 2 (S+P+3E) va avea o suprafata construita de 2.175,5 mp (amprenta la sol) si o capacitate de 2.924 de locuri. In aceasta incinta va fi amenajat si hotelul cu 40 de locuri, precum si alte spatii administrative si pentru antrenamente.
Durata de implementare a lucrarilor este de doi ani de la inceperea acestora.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter