RO EN
Coșul este gol

ZITEC a raportat o crestere medie de 54% a cifrei de afaceri din ultimii 3 ani

Zitec, lider pe piata de IT si digital marketing din Romania, specializat in dezvoltarea de solutii si servicii de transformare digitala, a inregistrat o cifra de afaceri de 25,2 de milioane de euro in 2022, ceea ce reprezinta o crestere de 42% fata de anul precedent. In ultimii trei ani, compania a raportat o rata medie de crestere anuala de 54%.
Cererea mare pentru serviciile de dezvoltare software Zitec a facut ca aceasta sa fie cea mai dinamica directie de business Zitec in 2022. Cresteri semnificative au inregistrat diviziile de Mobile & Distributed Ledger Development, Continuous Improvement Services, DevOps, eCommerce, Microsoft Azure si Security.
Pe langa evolutia remarcabila, Zitec a inregistrat o rata de retentie a clientilor de 82%, peste media industriei IT & Software (77%, conform Exploding Topics) precum si o rata de loializare a specialistilor din echipa de 85%. Portofoliul Zitec numara in prezent 240 companii din peste 30 de tari. De asemenea, echipa de profesionisti Zitec a crescut si ea cu circa 30%, de la 262 de colegi la final de 2021 la 339 la final de 2022.
 
Pe ce s-a bazat cresterea companiei in 2022
Zitec a continuat anul trecut implementarea de proiecte de transformare digitala pentru clientii sai si s-a concentrat pe consolidarea parteneriatelor strategice si dezvoltarea abilitatilor legate de tehnologiile utilizate. Printre clientii nou inclusi in portofoliu in 2022 se numara Regina Maria, Twispay, Agrii Romania, HiGeen, SanoPass si Nhood, pietele principale fiind Romania, SUA si Elvetia.
In ceea ce priveste dezvoltarea parteneriatelor strategice, cele cu Google si Microsoft au fost in prim plan, aproximativ 85% dintre proiectele de dezvoltare ale Zitec din ultimii 4 ani utilizand solutii de cloud computing, in special Microsoft Azure si Google Cloud. In consecinta, pentru performantele sale in oferirea de solutii cloud, Zitec a primit din partea Microsoft distinctia ”Best Azure Partner” in septembrie 2022, in cadrul ”Global Partner Solutions Conference”, precum si distinctia ”Google Partner Specialization in Infrastructure” de la Google, in decembrie 2022.
Interesul constant pe care companiile l-au manifestat in 2022 fata de migrarea catre platforme de eCommerce flexibile si competitive s-a tradus intr-o crestere de 150% a cifrei de afaceri pentru divizia de eCommerce Zitec. Implicit, aceasta crestere a dus la actiuni de consolidare a parteneriatelor strategice cu partenerii tehnici Adobe (platforma Magento) si VTEX, platforme care sustin 80% dintre proiectele clientilor Zitec pe zona de eCommerce. Pentru 20% dintre aceste proiecte, Zitec a creat solutii personalizate, potrivite clientilor cu fluxuri de business cu grad ridicat de complexitate si specializare.
Spre finalul anului, compania a adaugat portofoliului sau tehnologic un nou serviciu, cel de Data Analytics, menit sa asiste companiile in accesarea potentialului de valoare comerciala oferit de date. In 2023, se va investi in extinderea acestei echipe si consolidarea capabilitatilor sale in tehnologiile de date oferite de solutiile de cloud computing Google si Microsoft.
 
Pe ce mizeaza Zitec in 2023
In 2023, echipa Zitec mizeaza pe o tendinta de crestere organica similara cu 2022, dar suplimentar exploreaza si potentiale achizitii de companii de IT. Zitec va continua dezvoltarea parteneriatelor strategice cu Google, Microsoft, Adobe (Magento) si VTEX, dar si cresterea impactului in proiectele clientilor existenti.
Pentru 2023, compania estimeaza o crestere organica de cel putin 20% a echipei si isi propune sa atraga in continuare specialisti din toata tara. Echipa din prezent reuneste colegi atat din Bucuresti si Brasov - orase unde exista birouri fizice - cat si din Cluj, Timisoara sau Iasi, orase unde compania pune la dispozitie spatii de coworking in parteneriat cu Pluria.
In acest moment Zitec cauta peste 30 de noi colegi, pozitiile deschise vizand atat roluri tehnice, cum ar fi Software Developers (PHP, Magento, .NET), QA Engineers, Product Owner, Business Analyst, Agile Project Managers, Scrum Masters, cat si non-tehnice: Content Marketing Specialist, SEO Specialist, Business Developer sau Digital Campaign Specialist.
De asemenea, echipa urmareste in continuare consolidarea capabilitatilor in abordarea de proiecte ample, de complexitate tehnica crescuta, pe tehnologiile din portofoliu, pastrand pozitionarea de partener IT strategic si oferind stabilitate si procese mature clientilor.
"Evolutia remarcabila din 2022 s-a datorat extinderii portofoliului de clienti, cresterii volumului proiectelor curente, precum si consolidarii competentelor tehnice si, implicit, a echipei. Ne-am axat pe dezvoltarea liniilor de business, precum si pe crearea altora noi, care sa ne permita livrarea de solutii complete de transformare digitala, de la marketing digital, pana la proiecte de analiza de date, indispensabile in procesul de digitalizare al business-urilor clientilor nostri", a declarat Alexandru Lapusan, CEO si Co-Fondator Zitec.
 
Consolidarea produselor proprii, Mirro si Regista
Anul trecut echipa Zitec s-a concentrat si pe consolidarea produselor proprii Mirro.io, o solutie completa de management al performantei, si Regista, lider national al aplicatiilor de registratura electronica si e-Guvernare.
Astfel, in 2022, Mirro si-a dublat numarul de utilizatori in comparatie cu anul precedent. Pentru complexitatea functionalitatilor platformei si calitatea serviciilor, Mirro a fost recunoscut ca Lider in categoria Absence Management, Performance Management, Core HR si OKR in rapoartele G2 Winter 2023. Tot anul trecut, Mirro a lansat functionalitatea "Culture Insights", ce le ofera liderilor de companii rapoarte extensive pentru intelegerea si masurarea culturii organizationale.
“Ne bucuram sa vedem ca organizatiile care folosesc Mirro au inregistrat o retentie in echipa cu 50% mai mare decat media pietei, precum si o crestere a productivitatii si implicarii membrilor sai. Prin utilizarea Mirro, aceste companii creeaza experiente pozitive pentru echipele lor si isi consolideaza cultura organizationala”, afirma Simona Lapusan, Fondator si CEO al Mirro.io si Co-Fondator si COO al Zitec.
Printre companiile locale care folosesc in prezent Mirro.io se numara: Tazz, Adore Me, Netopia, Hochland, Pluria, Transylvania College, Ddroidd, Bright Spaces, Sessions, sau Accace.
Regista, solutia dezvoltata de Zitec ce contribuie direct la progresul digital al Romaniei prin automatizarea si eficientizarea activitatilor din institutiile din Romania, a inregistrat si ea rezultate remarcabile si in 2022, depasind pragul de 1000 de clienti, reprezentati de primarii, spitale, institutii de invatamant, dar si de companii private din toate judetele tarii. Valoarea adusa de aplicatie a fost recunoscuta in iunie 2022 prin premiul special “The Most Coherent Approach to Digitize Romania” in cadrul evenimentului "Future Banking Awards 2022".
In prezent, aplicatia este folosita zilnic de peste 60.000 de utilizatori. In total, prin intermediul Regista au fost procesate peste 28 de milioane de documente, marcand astfel un pas important in progresul digital la nivel national. Pentru a obtine aceste rezultatele, Regista a continuat dezvoltarea aplicatiei adaugand noi functionalitati precum: programari online, validarea identitatii la sediu si integrarea cu aplicatii specializate in administrarea taxelor si impozitelor pentru plata online a contributiilor locale.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter