2022 a fost pentru Trencadis anul regandirii filosofiei de business cu obiectivul de a deveni una dintre cele mai bine pregatite companii de IT cu activitate semnificativa in sectorul public pentru a incepe in perioada urmatoare noi proiecte majore de transformare digitala a relatiei statului cu cetateanul si cu mediul de afaceri.
“Rezultatele estimate la inceputul anului trecut au fost depasite si pipeline-ul de proiecte pentru 2023 este unul consistent, in crestere fata de 2022 datorita competentelor profesionale ale echipei noastre si livrarii in cele mai bune conditii a proiectelor complexe de transformare digitala in care ne implicam ca integrator. Prin regandirea filosofiei de business, am luat optiunea de a deveni cel mai mare integrator romanesc pe piata IT din sectorul public si lucram in acest demers impreuna cu parteneri, subcontractori si furnizori”, a declarat Marian Murgulet, CEO Trencadis.
Ce a influentat cresterea companiei Trencadis in 2022
Cifra de afaceri din 2022 a fost sustinuta de proiectele complexe de integrare de sisteme, de transformare digitala a unor servicii publice si de livrare infrastructura hardware si software. De asemenea, au contribuit la evolutia cifrei de afaceri investitiile in competentele tehnice ale echipei si in tehnologiile care au produs primele proiecte de anvergura pe solutii de tip Big Data. In acest context, Trencadis cauta in continuare specialisti pentru roluri precum Project Manageri, Business Analisti, Arhitecti de sisteme si specialisti Big Data si AI.
Cresterea companiei Trencadis din anul 2022 s-a bazat astfel pe regandirea filosofiei de business, cunoasterea foarte buna a pietei de profil si a partenerilor de business din domeniul IT si pe o noua strategie de finantare. In ceea ce priveste strategia de finantare, parteneriatul cu EximBank a avut un rol important in derularea business-ului Trencadis in conditii excelente avand in vedere impactul financiar al unor proiecte precum Edulib de zeci de milioane de euro. Proiectul Edulib presupune crearea unei platforme digitale cu resurse educationale deschise si integrarea si valorificarea de resurse digitale de tip resursa educationala deschisa.
Proiecte de transformare digitala incepute in anul 2022
Trencadis a continuat o serie de proiecte incepute anterior in domeniul transformarii digitale a administratiei publice si, in acelasi timp, a lansat implementarea a opt proiecte noi de digitalizare a sectorului public:
- Proiect de Big Data prin care va dezvolta un sistem integrat de management pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).
- Dezvoltarea pentru Ministerul Antreprenoriatului si Turismului (MAT) a unui sistem informatic pentru eficientizarea activitatilor de autorizare si control in domeniul turismului, a carui baza de date va fi interconectata cu alte sisteme nationale, precum ANAF, ONRC si PCUe.
- ANOFM: Contract de servicii proiectare si mentenanta aplicatie IT si infrastructura hardware suport, proiect ReCONECT - Adaptare la Schimbare - Mecanism Integrat de Anticipare, Monitorizare, Evaluare a Pietei Muncii si Educatiei, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.
- CSM: Servicii privind dezvoltarea unui sistem informatic integrat pentru gestionarea activitatii aparatului tehnic si de relationare cu alte institutii din interiorul si din afara sistemului judiciar.
- Implementarea pentru compania Delgaz Grid a unui sistem de control inteligent al retelei de distributie de energie electrica in judetul Suceava.
- MAI - Inspectoratul General pentru Imigrari: achizitia unei analize de business privind sistemul informatic al institutiei.
- MAI: implementarea unui sistem informatic integrat DMS (Document Management System) si BSC (Balanced Scorecard).
- ANPC: achizitie de servicii de consultanta IT.
Printre proiectele in lucru si incepute pana in anul 2022 se numara platforma digitala cu resurse educationale deschise Edulib, implementarea unui sistem informatic integrat pentru Primaria Falticeni, servicii informatice pentru implementarea unei platforme integrate (municipiul Vatra Dornei) si crearea unui sistem informatic integrat pentru simplificarea procedurilor administrative din Primaria Campulung Moldovenesc.