Intreprinderile mici si mijlocii din Romania vor putea beneficia de fonduri PNRR de pana la 100.000 de euro pentru contractarea de servicii Trans Sped de digitalizare si automatizare a afacerii
Planul National De Redresare si Rezilienta va contribui semnificativ in urmatorii ani la dezvoltarea mediului de afaceri romanesc, IMM-urile putand beneficia pana in 2025 de pana la 100.000 de euro finantare pentru contractarea de solutii de transformare digitala.
Obiectivul investitiilor este de a sprijini inovarea intreprinderilor mici si mijlocii, de a favoriza cresterea competitivitatii si de a facilita noi forme de lucru pentru afacerile romanesti, care pot contracta prin finantare PNRR serviciile Trans Sped recunoscute international precum EasyStream (Document Management System), certificate digitale, solutii de identificare la distanta, arhiva electronica sau fluxuri personalizate pentru digitalizarea afacerii si a relatiei cu clientii.
2-4 trilioane € anual pana in 2040 sunt potentialele castiguri pe care le-ar putea pierde companiile europene daca nu vor valorifica in urmatorii ani solutiile de transformare digitala, potrivit unei analize McKinsey & Company.
Credem ca solutiile digitale au devenit un „must-have” pentru economia romaneasca, iar capacitatea de adaptabilitate si agilitate a IMM-urilor joaca un rol esential in inovarea pietei romanesti. De aceea, ne bucuram ca procesul de digitalizare este sustinut prin astfel de programe si ca putem sustine la randul nostru mediul de business romanesc cu servicii de digitalizare de inalta calitate, certificate conform legislatiei nationale si europene, a declarat Camelia Ivan, CEO Trans Sped.
La nivel european, IMM-urile reprezinta 99% dintre intreprinderi, asigurand doua treimi din locurile de munca din sectorul privat, in timp ce la nivel national, anul trecut au fost infiintate peste 100.000 de astfel de intreprinderi, conform datelor Oficiului National al Registrului Comertului.
Prin urmare, ajutorul va avea un impact urias in piata si in economia nationala, in special luand in considerare valoarea finantarii, a declarat Camelia Ivan, CEO Trans Sped.
Valoarea fondurilor PNRR pe care le pot obtine IMM-urile romanesti se ridica la maximum 30.000 de euro pentru microintreprinderi, 50.000 de euro pentru intreprinderi mici si 100.000 de euro pentru intreprinderile mijlocii.
Granturile pentru IMM-uri vin, asadar, intr-un moment oportun pentru a recupera decalajul unei economii precum cea a Romaniei in privinta utilizarii noilor tehnologii, contribuind astfel la cresterea competitivitatii, la inovarea intreprinderilor si la facilitarea noilor forme de lucru, a declarat Liciniu Lupu, CEO Fabrica de Consultanta.