RO EN
Coșul este gol

PNRR: Proiecte de 260 milioane euro pentru construire insule ecologice digitalizate

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor anunta lansarea primei runde de atragere de fonduri pentru subinvestitia I.1.b. Construirea de insule ecologice digitalizate prin Planul National de Redresare si Rezilienta 2020 - 2026. Aceasta se desfasoara in perioada 15 septembrie 2022 - 14 noiembrie 2022.
Alocarea financiara pentru subinvestitia I.1.b Construirea de insule ecologice digitalizate este de 260.130.000 Euro, impartita astfel:
- 48.130.000 euro pentru insule supraterane incasetate cu containere de 1.1 metri cubi (aprox. 4.814 insule ecologice digitalizate);
- 143.200.000 euro pentru insule supraterane cu containere individuale (aprox. 7.564 insule ecologice digitalizate);
- 68.800.000 euro pentru insule subterane cu containere individuale (aprox. 1.376 insule ecologice digitalizate).
Aceasta subinvestitie sprijina activitati/actiuni specifice pentru infiintarea si dotarea de insule ecologice digitalizate (ansamblu de containere), pentru urmatoarele fluxuri de deseuri colectate separat: deseuri de hartie si carton, deseuri de plastic si metal, deseuri de sticla, deseuri biodegradabile, deseuri reziduale, actiuni specifice pentru dezvoltarea platformei software necesara operarii insulelor ecologice digitalizate si administratorii datelor, actiuni specifice de promovare a investitiilor, precum si pentru promovarea principiului „plateste pentru cat arunci”.
„Finantam integral realizarea acestor insule. Oferim si posibilitatea instalarii unor insule ecologice digitalizate ingropate, subterane, care functioneaza foarte bine in zone de turism, in centrul orasului, unde nu exista loc sau nu este estetic sa fie amplasate celelalte tipuri de containere. Cheltuielile eligibile pentru unitatile administrativ-teritoriale sunt cele legate de achizitia insulelor ecologice, cele de informare, pentru a pregati populatia cum sa le utilizeze, precum si punerea in functiune a containerelor, impreuna cu sistemele de citire a informatiilor de pe card, baza de date, instalarea acestor sisteme”, declara ministrul Barna Tanczos.
Se vor putea depune cereri de finantare in limita plafonului maxim de 200% din alocarea financiara totala.
Beneficiari eligibili sunt Unitatile Administrativ-Teritoriale (inclusiv subdiviziunile/sectoarele acestora) organizate la nivel de municipiu si oras.
Valoarea maxima eligibila a proiectului corespunde unui cost unitar eligibil, dupa cum urmeaza:
- Insule supraterane incasetate cu containere- 10.000 euro/insula, fara TVA, echivalent a 49.195 lei, fara TVA;
- Insule supraterane cu containere individuale - 19.000 euro/insula, fara TVA, echivalent a 93.471 lei, fara TVA;
- Insule subterane cu containere individuale - 50.000 euro/insula, fara TVA, echivalent a 245.975 lei, fara TVA.
Un beneficiar poate sa depuna mai multe cereri de finantare, dar cuantumul total cumulat al finantarii acordat in cadrul Investitiei 1, Subinvestitiile 1.a, 1.b, 1.c nu poate depasi pragul maxim de 15 milioane de euro per beneficiar.
Informatii detaliate privind accesarea si derularea masurilor din cadrul PNNR sunt cuprinse in Ghidul specific conditii de accesare a fondurilor europene aferente PNNR in cadrul apelului de proiecte PNNR/ 2022/c3/s/i.1.b

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter