RO EN
Coșul este gol

PLANRADAR: Dublare a veniturilor actuale recurente si perspective optimiste

Cu 400 de angajati in cadrul a 16 birouri internationale, PlanRadar are, in prezent, mai mult de 120.000 de utilizatori in intreaga lume, datele statistice aratand ca trei sferturi dintre acestia apeleaza la solutiile respective in special datorita facilitatii in operare. Printre partenerii companiei se numara antreprenori consacrati, carora li se adauga numeroase birouri de arhitectura, companii specializate in dezvoltarea imobiliara, manageri de proiect, firme de inginerie si instalatii etc. Dezvoltate sub deviza "Software pentru managementul proiectelor, care conecteaza armonios designul si executia", aplicatiile Plan Radar au rolul de a spori productivitatea operationala, de la faza de proiect la cea de punere in opera. In cele ce urmeaza, Alina Turcu, Regional Manager PlanRadar Romania, ofera mai multe informatii in legatura cu evolutiile recente si prognozele pe termen scurt in ceea ce priveste piata locala a constructiilor.
 
- Care sunt principalele tendinte din domeniu si cum influenteaza noile mega-trenduri de digitalizare piata de profil?
- Tendintele actuale din industria locala a constructiilor reflecta preocuparile globale cu privire la eficienta si durabilitatea constructiilor, inovatia tehnologica si strategiile ESG. La nivel local, observam ca tehnologiile digitale si Building Information Modeling (BIM) sunt din ce in ce mai utilizate in industria de profil, pentru a imbunatati eficienta proiectelor, a reduce costurile si a imbunatati comunicarea dintre echipele de proiectare si cele de executie. De altfel, in Europa, BIM a devenit obligatoriu pentru toate proiectele de infrastructura, incepand cu anul 2018. In 2023 s-a construit, de asemenea, foarte mult, tinand cont de reglementarile ESG, in contextul eficientei energetice. Tocmai de aceea, tendintele din domeniul analizat vor continua sa fie influentate de reglementarile europene. PlanRadar este cel mai la indemana instrument, care imbina tehnologia cu activitatea de pe santier, in vederea colectarii datelor in timp real, a prelucrarii acestora si a raportarii ESG intr-un format digital, mobil.
 
- Care este volumul vanzarilor anuale de licente si cu cat estimati ca va evolua acest indicator in 2023 si in perspectiva?
- In ceea ce priveste numarul licentelor comercializate de PlanRadar, indicatorul cel mai reprezentativ este constituit de veniturile actuale recurente. Din acest punct de vedere, putem discuta despre o crestere de 100% fata de perioada de referinta. De asemenea, la nivelul exercitiului financiar in derulare, estimam o crestere cu 70% a numarului de clienti fata de 2022.
 
- Care sunt cele mai importante companii din domeniul constructiilor, ce utilizeaza solutiile pe care le comercializati si pentru ce versiuni au optat?
- Printre partenerii nostri traditionali se numara Strabag, Alesonor, Imotrust, NordConforest, Erbasu, Bog'Art, Teilor, TCMB etc. Achizitionarea produselor de catre companii din ce in ce mai mari a dus la o cerere mai mare de produse personalizate pentru nevoile lor. In 2023, licentele Enterprise au castigat tot mai mult teren, iar cele de tip PRO au ocupat locul al doilea.  
 
- Ce obiective de investitii aveti in vedere in perioada urmatoare?
- Dupa cum mentionam anterior, in planul dezvoltarii, urmarim o crestere a cifrelor pentru anul viitor atat in ceea ce priveste numarul de clienti, cat si a cifrei de afaceri. Noi ne actualizam in mod constant produsul, monitorizand indeaproape tendintele si anticipand nevoile clientilor nostri. Luam foarte in serios ESG si includem functii inovatoare pentru a facilita activitatea clientilor nostri, cum ar fi coduri QR sau elemente de gestionare a documentelor. De asemenea, actualizam aspectul vizual al aplicatiei, un exemplu concret fiind constituit de vizualizarea calendarului.
 
- Cu ce dificultati va confruntati in activitatea curenta? Ati observat o scadere a initiativelor si proiectelor de digitalizare a companiilor, in contextul actual de criza? 
- Desi tratata ca fiind inevitabila, digitalizarea a fost vazuta si abordata cu mai multa precautie in prima jumatate a anului 2023, din cauza lipsei de predictibilitate cu care se confrunta industria constructiilor. Totusi, incepand cu al doilea semestru al anului am constatat o abordare mult mai deschisa.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter