RO EN
Coșul este gol

OVES: Afaceri de 10 milioane euro in 2023 si noi planuri de investitii pentru 2024

Oves Enterprise, companie de dezvoltare de software si producator de drone, inchide anul cu afaceri de peste 10 milioane de euro (cumulat, pe toate entitatile companiei, din cele 6 tari in care este prezenta), in crestere cu 43% fata de anul anterior, pe fondul extinderii internationale, a cresterii numarului de proiecte din industriile financiara (banci, institutii financiare, start-up-uri din zona financiara etc.) si de aparare, compania intrand, anul trecut, intr-o noua linie de business: productia de drone.
„Desi sub estimarile initiale, am inchis anul cu rezultate bune, tinand cont de evolutia industriei de IT din 2023, marcata de disponibilizari semnificative, falimente, reduceri de bugete alocate proiectelor IT sau amanarea acestora. Extinderea internationala, noi proiecte complexe si lansarea primelor noastre produse pe segmentul de drone ne-au asigurat un ritm accelerat de crestere in 2023”, spune Mihai Filip, CEO OvesEnterprise.
Compania pastreaza ritmul de investitii in 2024 si anunta un buget de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltarea propriilor produse si pentru continuarea procesului de extindere internationala. 
"Luam in calcul pentru 2024 si atragerea unui partener strategic, sub forma unui fond de investitii. Suntem in momentul in care simtim ca trebuie sa acceleram dezvoltarea produselor proprii pe zona de cyber si defense. Avem in prezent 7 astfel de produse, aflate in diverse stadii de dezvoltare, unele lansate deja, pe care vrem sa le ducem la nivelul urmator, alaturi de un partener extern”, mai spune Mihai Filip.
Oves Enterprise va continua in 2024 procesul de extindere la nivel international, intre tarile vizate fiind Belgia si Canada. 
Anul trecut, compania a deschis 2 noi birouri, unul la Washington DC (al doilea din SUA) si unul la Oslo, in Norvegia, care deserveste toata Europa de Nord, ce ar urma sa genereze in 2024 circa 10% din cifra de afaceri a Oves Enterprise. Compania estimeaza ca, in 2024, ponderea cea mai mare in cifra de afaceri, va fi generata de SUA si UK, zone in care Oves Enterprise urmareste extinderea prezentei. 
Totodata, si Romania ramane in centrul atentiei companiei in 2024, planul Oves Enterprise fiind extinderea in sectorul public, unde vizeaza participarea la mai multe licitatii pentru proiectele publice / guvernamentale.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter