RO EN
Coșul este gol

Grupul Bittnet anunta pilonii strategiei de business pentru perioada 2020-2022

Grupul Bittnet anunta pilonii strategiei de business pentru perioada 2020-2022. Extinderea internationala, Robotic Process Automatization (RPA), cloud si proiecte de dezvoltare a IP-ului propriu: training-uri, board-game-uri, simulari si jocuri de invatare pentru mobil, sunt vectorii cheie ai dezvoltarii grupului Bittnet, comunicati de catre managementul companiei cu ocazia unei intalniri cu presa, organizata pe 27 noiembrie 2019.
Anul 2019 va intra in istoria Bittnet ca anul cel mai bun de pana acum in ceea ce priveste consolidarea pozitiei pe piata din Romania, care va fi vizibila printr-o crestere semnificativa a veniturilor la nivelul grupului fata de 2018. Pe tot parcursul anului 2019, Bittnet a mentinut 90% din baza sa de clienti, a gestionat bugete mai mari de investitii, extinzand totodata portofoliul de clienti catre noi sectoare si linii de business. Fiecare dintre companiile grupului si-a crescut portofoliul si serviciile oferite in 2019, consolidand astfel performantele financiare generale ale Bittnet. Pe plan educational, Bittnet Training a finalizat versiunea beta a UXI, un sistem de management al procesului de invatare (LMS) pentru clientii strategici ai grupului iar Equatorial a lansat trei jocuri educationale – Oligopoly, simulare de business, dezvoltat impreuna cu Raiffeisen Bank, WhiteHat si Bona Fides Agency, jocuri de mobil dezvoltate impreuna cu Microsoft. In ceea ce priveste integrarea IT, Dendrio s-a concentrat in 2019 pe serviciile cloud, crescand cu 44% numarul de proiecte livrate si cu 200% valoarea contractelor noi semnate in in aceasta zona. In plus, Dendrio a implementat cu succes primul proiect in zona Robotic Process Automation, o directie strategica in care compania doreste sa-si construiasca recunoasterea pe piata locala in viitorul apropiat. Pe langa aceasta, grupul si-a continuat extinderea nationala si a semnat primul parteneriat strategic cu platforma de investitii ROCA, ce integreaza o colaborare in domeniul digitalizarii, educatiei, precum si a pietelor de capital.
Pentru urmatorii 3-5 ani, Grupul Bittnet propune actionarilor sai aceeasi strategie de crestere accelerata, care include si extinderea catre pietele externe din Europa Centrala si de Est. Internationalizarea activitatii grupului coincide de astfel si cu transferul de pe piata AeRO catre Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti.
„Incepand cu anul 2020, intentionam sa implementam o noua strategie de dezvoltare care sa prevada activitati de M&A pe pietele din Europa Centrala si de Est. Procesul de identificare a tintelor de parteneriat si achizitie va dura ceva timp, dar avem ambitia de a deveni, in urmatorii doi ani, una dintre cele 5 companii de top de pe piata IT romaneasca, cu o prezenta stabilita in regiune. Suntem siguri ca transferul catre Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti va ajuta in acest demers prin oferirea de vizibilitate si recunoastere Grupului Bittnet precum si acces la sume mai mari de capital”, a declarat Mihai Logofatu, CEO, Bittnet Group.
Compania intentioneaza sa prezinte o imagine mai detaliata a strategiei de dezvoltare 2020-2022 in cadrul editiei 2020 a evenimentului Ziua Investitorilor Bittnet, organizat in luna aprilie a fiecarui an.
Transferul Bittnet catre Piata Principala, care a fost prevazut initial pentru sfarsitul anului 2019, se asteapta sa aiba loc in primele luni ale anului 2020. Amanarea procesului a fost direct corelata cu obligatia companiei de a republica rezultatele financiare consolidate din ultimii 3 ani in conformitate cu cerintele de raportare IFRS, proces care a durat mai mult decat s-a asteptat initial conducerea.
„Ne dorim ca transferul Bittnet pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti sa se realizeze intr-un timp cat mai scurt posibil, deoarece ne asteptam ca acest proces sa ajute Bittnet sa inregistreze o evolutie
accelerata, similara cu cea pe care am vazut-o intre 2015 si 2019, dar la o scara mult mai mare. Actiunile si obligatiunile Bittnet continua sa beneficieze de o crestere a activitatii de tranzactionare, actiunile BNET fiind, de la inceputul acestui an, pe locul 24 in clasamentul celor mai tranzactionate actiuni la Bursa de Valori Bucuresti. Credem ca acest model va continua in perioada de dinainte dar si ulterioara transferului catre Piata Principala”, a declarat Cristian Logofatu, CFO, Bittnet Group.
Din 2015, anul in care actiunile Bittnet au intrat la tranzactionare pe AeRO si pana in prezent, actiunile Bittnet au inregistrat o Rata Anuala Compusa de Crestere (CAGR) de estimativ 65% pentru venituri, de estimativ 65% pentru capitalizarea de piata si de aproximativ 70% pentru capitalul propriu.
Conform estimarilor, se preconizeaza ca piata IT din Romania va contribui cu 10-15% la PIB in urmatorii 5 ani iar numarul profesionistilor IT va creste de la 130.000 astazi la aproximativ 300.000 pana in 2025.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter